5x De leukste picknickplekken in de buurt van de campus

De temperaturen stijgen, de zon begint weer meer te schijnen, hoog tijd voor een picknick! Daarom hebben we de leukste plekken op en om de campus voor je op een rijtje gezet. Ideaal als je even buiten de deur wilt lunchen of gewoon zin hebt in een picknick. Want laten we eerlijk zijn – dat hebben we allemaal weleens van tijd tot tijd!

1. Voor het Berchmanianum klooster

Voor een mooie picknickplek hoef je gelukkig helemaal niet ver: je kunt namelijk al vóór het Berchmanianum neerploffen met je kleedje. Je vindt hier een uitgestrekt grasveld grenzend aan een vijver, waar regelmatig groepjes studenten en medewerkers neerstrijken. Met prachtig uitzicht op het voormalige klooster en beschutting door het vele groen is dit één van onze favorieten!

Zo kom je er
Het Berchmanianum klooster bevindt zich aan de Houtlaan 4. Loop in zuidelijke richting om het Erasmusgebouw heen en doorkruis het parkje dat daarachter ligt. Direct aan de Heyendaalseweg (tegenover de sportvelden) vind je deze picknickspot.

2.  Park Brakkenstein

Op steenworp afstand van de campus vind je Park Brakkenstein, gelegen achter de sportvelden van het Radboud Sportcentrum. Of je nu een eerstejaars student ben of al jaren op de universiteit rondloopt: dit pareltje móet je in je repertoire hebben.

Zo kom je er
Vanaf het Erasmusgebouw ga je in zuidelijke richting de Heyendaalseweg op. Vervolgens sla je twee keer linksaf en dan ligt Park Brakkenstein aan je rechterhand. Enjoy!

3. Julianapark

Deze is je vast bekend, maar wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde! Als één van de eerste parken die je tegenkomt als je vanaf de campus naar de stad gaat, kun je hier al na slechts 6 minuten fietsen vertoeven. En wat is er nu beter dan na een lange dag dan kunnen neerploffen in een fijn park met lekkere drankjes en hapjes?! Ook niet verkeerd voor een meeting buiten de deur, al zeggen we het zelf.

Zo kom je er
Vanaf het Erasmusgebouw vertrek je in noordelijke richting op de Heyendaalseweg. Na zo’n 6 minuten bevindt het Julianapark zich aan je linkerhand. Kan niet missen! Oh en ook handig: je kunt hier makkelijk je auto kwijt.

4. Thiemepark

Fiets je via de Sint Annastraat richting de stad, dan kom je dit verborgen pareltje als eerste tegen. Verscholen tussen de woningen van Bottendaal (achter de Campusbaan) vind je de Thiemeloods met direct daaraan het Thiemepark. Dit omheinde park is vaak heerlijk rustig en ideaal als je wilt genieten van het zonnetje en een goed boek. 

Zo kom je er
Vertrek in noordelijke richting op de Sint Annastraat, totdat je Café St. Anneke tegenkomt. Steek hier de weg over en sla de Van Goorstraat in. Rijd deze af totdat je het Thiemepark nadert.

5. Het Rosarium in het Goffertpark

Het Goffertpark ken je ongetwijfeld, maar ben je weleens in de rozentuin geweest? Dit verscholen plekje ligt ter hoogte van het Goffertbad en is een oase van groen en rust in dit enorme park. Je kunt hier je ogen uitkijken op één van de vele bankjes of lekker zelf een kleedje meenemen en genieten in het gras. Your choice!

Zo kom je er
Vertrek vanaf het Grotiusgebouw in westerlijke richting op de Slotemaker de Bruineweg. Rijdt deze af totdat je aan de linkerkant de Siertuin tegenkomt. Hier kun je parkeren of je fiets neerzetten en doorlopen totdat je het Rosarium bereikt.

Wil je meer leuke tips? Hou dan het Instagramaccount van de Radboud Universiteit in de gaten!

Dit vind je misschien ook leuk...