7x citygidsen in Nijmegen

Nijmegen zelfstandig ontdekken is natuurlijk superleuk, maar je kan de stad nog beter leren kennen door op pad te gaan met een gids. Er zijn genoeg citygidsen die verhalen over de stad met jou willen delen en wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet!

1. Stichting Gilde Nijmegen 

Bij Gilde Nijmegen staan er ongeveer 60 gidsen voor je klaar om jou rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon in Nijmegen. Op woensdag- en zaterdagmiddag organiseert Gilde Nijmegen instapwandelingen waarbij je zonder aanmelding zo mag aanhaken, maar er zijn ook genoeg stadswandelingen op aanvraag beschikbaar. Kies een wandeling waar je meer leert over de wederopbouw van Nijmegen, of bewandel de waterleiding route die de Romeinen aangelegd hebben! 

2. Nijmegen Running Tours

Wil je liever een intensieve rondleiding? Ontdek Nijmegen hardlopend met een tour van Nijmegen Running Tours! De tours worden aangepast op jouw tempo en bij de belangrijke bezienswaardigheden heb je genoeg tijd om op adem te komen. De rondleidingen worden niet alleen in de stad georganiseerd, maar je kan ook kennis maken met de Nijmeegse natuur. Nijmegen Running Tours biedt ook rondleidingen per fiets of step!

6. VVV Nijmegen

De citygidsen van VVV Nijmegen leiden jou langs Nijmeegse bezienswaardigheden, restaurants, musea, winkels en parken. De ervaren locals kunnen jou alles vertellen over de geschiedenis, cultuurhistorie en het hedendaagse leven in Nijmegen. Wil je meer leren over de verschillende Romeinse overblijfselen in het centrum, je verdiepen in het verhaal achter de restanten van de Tweede Wereldoorlog of zoek je liever de natuur op? Bij VVV Nijmegen hebben ze voor ieder wat wils!

7. GelreTours 

Op zoek naar een leuke themawandeling in de binnenstad van Nijmegen? Probeer een van de themawandelingen van GelreTours. GelreTours biedt stadswandelingen in het teken van Street Art, de Tweede Wereldoorlog en Nijmeegse vrouwen, maar je kunt er ook terecht voor een stadswandeling langs de highlights van Nijmegen. 

Dit vind je misschien ook leuk...