7x citygidsen in Nijmegen

Nijmegen zelfstandig ontdekken is natuurlijk superleuk, maar je kan de stad nog beter leren kennen door op pad te gaan met een gids. Er zijn genoeg citygidsen die verhalen over de stad met jou willen delen en wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet!

1. Stichting Gilde Nijmegen 

Bij Gilde Nijmegen staan er ongeveer 60 gidsen voor je klaar om jou rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon in Nijmegen. Op verschillende dagen van de week organiseren zij activiteiten waar je je niet vooraf voor hoeft aan te melden. Zoals op maandag, woensdag en zaterdag de beklimming van de St. Stevenstoren. En op woensdag en zaterdag een historische wandeling. Benieuwd naar meer activiteiten? Bekijk ze allemaal op de site! 

2. Nijmegen Running Tours

Wil je liever een intensieve rondleiding? Ontdek Nijmegen hardlopend met een tour van Nijmegen Running Tours! Op een ontspannen tempo kom je langs allerlei belangrijke bezienswaardigheden. Onderweg krijg je voldoende rust om op adem te komen en al het moois dat Nijmegen te bieden heeft in je op te nemen. De rondleidingen worden niet alleen in de stad georganiseerd, maar je kan ook kennis maken met de Nijmeegse natuur. Nijmegen Running Tours biedt ook rondleidingen per fiets of step!

6. Citystore Rijk van Nijmegen

Via Citystore Rijk van Nijmegen kun je verschillende wandelingen met een gids lopen. Bijvoorbeeld de stadswandeling 'Herinneringen aan de Oorlog', die je meeneemt langs de verhalen en restanten van de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen. Ben je benieuwd naar alle leukste onontdekte plekjes van Nijmegen? Laat je door een van hun enthousiaste gidsen verrassen tijdens de stadswandeling 'Hidden Places, Secret Spaces'. Je ontdekt dan alle verborgen pareltjes - die zelfs niet op internet te vinden zijn! 

7. GelreTours 

Op zoek naar een leuke themawandeling in de binnenstad van Nijmegen? Probeer een van de themawandelingen van GelreTours. GelreTours biedt stadswandelingen in het teken van Street Art, de Tweede Wereldoorlog en Nijmeegse vrouwen, maar je kunt er ook terecht voor een stadswandeling langs de highlights van Nijmegen. 

Liever zelfstandig het mooie Nijmegen ontdekken? Bekijk hier diverse stadswandelingen en ommetjes

Dit vind je misschien ook leuk...