Valkhofkwartier

Het Valkhofkwartier is dé ontmoetingsplaats van Nijmegen. Met gezellige restaurantjes, mooie musea, leuke events, historie en de markt is het dé plek in Nijmegen die je absoluut niet mag missen.

Ontmoet elkaar in het Valkhofkwartier

Het Valkhofkwartier biedt een briljante mix van winkels, horeca, musea, parken en historie. Je kunt er dus eigenlijk altijd en voor alles terecht. Één van de grote trekkers is de lange rits restaurantjes aan het Kelfkensbos. Vlees, Vis, Thais, Grieks, Indiaas, Pizza's en Pannenkoeken, je vindt het er allemaal. Ga bijvoorbeeld voor creatieve gerechten naar Bistro Flores. Ben je een vleesliefhebber, dan ben je bij restaurant Vlees & Co aan het juiste adres. En voor pizza ga je natuurlijk naar de Pizzabakkers.

Klik op de kaart hieronder voor een overzicht van alle locaties.

Kom een hapje eten

Bezoek de markt

De markt op het Valkhofkwartier is een begrip in Nijmegen. Op maandag wordt op het Kelfkensbos een grote groentemarkt gehouden en op zaterdag kun je terecht voor bijna alle verse en biologische producten. De markt loopt helemaal door de straten: Augustijnenstraat, Grote Markt, Burchtstraat en Hoogstraat.

Cultuur snuiven

Het Valkhofkwartier is voorzien van culturele schoonheden. Kies voor een avondje cabaret, dansvoorstelling of een avondje dansen. Of bezoek een van de vijf musea in het Valkhofkwartier.

Lees meer over de cultuur in het Valkhofkwartier

Culturele locaties

Duik in de geschiedenis

Ga op ontdekkingstocht en waan je in de rijke geschiedenis van het Valkhofkwartier, met haar brede historische gelaagdheid. Romeinen, Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. Het komt allemaal voorbij.

Verdiep je in de historie van het Valkhofkwartier

Het gezicht achter de zaak - Maak kennis met de ondernemers in het Valkhofkwartier