Fran Casariego - Tres Tintas

“Tres Tintas is een Spaans restaurant met moderne tapas. Het is iets chiquer, maar heel toegankelijk. We maken onze tapas met veel liefde en serveren vlees, vis en zeevruchten en groenten. Zo is er voor iedereen een gerecht dat past”, vertelt Fran Casariego, eigenaar van Tres Tintas. Sinds januari 2023 is zijn restaurant open.

 

“In Nijmegen zijn maar weinig echt authentieke Spaanse restaurants. Daarom leek het Marien Klomp, mijn zakenpartner en de eigenaar van het pand, en mij mooi om Tres Tintas te openen. Ik ben ook eigenaar van Lume! dat in de Lange Hezelstraat zit. Dat loopt hartstikke goed, alleen het is een klein restaurant dat snel vol zit. Marien vroeg of ik Lume! wilde verhuizen naar het pand waar Tres Tintas nu in zit, maar dat wilde ik niet. Ik heb ook mijn Lino City Hotel boven Lume! en dat wil ik graag zo houden. Daarom besloten we samen iets nieuws op te zetten. Bij Lume! is de keuken geïnspireerd op Galicië, waar ik zelf vandaan kom. Tres Tintas is meer de moderne Spaanse keuken.

Iedereen kent de tapas uit de supermarkt of van de all you can eat-restaurants, maar ik wil graag laten zien dat een tapa echt een gerechtje is waar veel liefde in zit. Gefrituurd eten hoort bijvoorbeeld niet bij de tapas die wij serveren. Ik houd van zeevruchten, dus ik zou de versgebakken inktvis met salsa verde van inktvis zeker aanraden. Ook de non coquilles zijn heel interessant. Die zijn gemaakt van knolselderij en omdat dat dezelfde structuur heeft als coquilles, werkt dat heel goed. Het oesterblad dat we toevoegen, zorgt voor de zeevruchtensmaak. Samen met mijn chef Luuk Smit, stel ik de kaart samen. Ik kies de gerechten uit en hij zorgt voor de creativiteit in de kaart. Per kwartaal komen we met een andere kaart.

De keuze om in Nijmegen twee zaken te beginnen, is heel bewust. Dertien jaar geleden studeerde ik in Spanje af in de fotografie. Ik kom uit Santiago de Compostella en daar zijn de kansen gewoon minder groot als in een grote stad in Spanje. Ook mijn vriendin had het gevoel dat ze niet veel verder kon groeien in Spanje. We hadden wel allebei een goed inkomen, maar weinig doorgroeimogelijkheden. Voor een vrijwilligersproject bij Oddstream kon ik toen een paar weken naar Nijmegen en zo is de eerste stap naar het buitenland gezet.Nadat ik hier was geweest, zei ik tegen mijn vriendin: ‘Zullen we naar Nijmegen verhuizen? Het is daar heel fijn en ik ken een aantal mensen.’ We hebben onze spullen gepakt en zijn verhuisd. Nijmegen is zo jong, dynamisch en fris. De mensen die in ons restaurant komen, zijn dat ook. Ik ben heel blij dat we naar Nijmegen zijn gekomen, het is echt een fijne stad om te wonen en te werken.”

Tres Tintas
Kelfkensbos 22
6511 TA Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...