Het Huis van Sinterklaas

Laatste update: 23 november 2020

Het bezoek van Sinterklaas in Nijmegen is dit jaar heel bijzonder! Na de televisie-uitzending van de intocht op zaterdag 14 november blijven Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nijmegen logeren. Vanaf woensdag 18 november tot en met woensdag 2 december kun jij het Huis van Sinterklaas bezoeken. Alle activiteiten zijn gratis. Sinterklaas en zijn Pieten hopen jou snel te zien!

Op bezoek bij Sinterklaas

Net als andere jaren is de Sint met zijn pieten te bezoeken in het Huis van Sinterklaas. Dit jaar neemt hij geen intrek in de Mariënburgkapel maar in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Gezien de leeftijd van Sinterklaas nemen hij en zijn pieten de coronamaatregelen uiterst serieus. Om die reden is het dan ook alleen mogelijk om de Sint te bezoeken na het plannen van een afspraak. Sinterklaas en zijn pieten kunnen slechts 1 gezin tegelijkertijd op afstand ontvangen. Reserveer daarom nu jouw bezoekmoment

Haal jij je Pietendiploma?

Op verschillende locaties in Nijmegen is van alles te beleven. Vanaf 14 november a.s. zijn er net als voorgaande jaren pietenboekjes te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad. Download hier het pietenboekje. Hierin staan leuke opdrachten zoals een letterzoekactie en een kleurplatenactie. Met het boekje moet je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad, bekijk hier de route. Als alle opdrachten zijn volbracht zal Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas zijn handtekening zetten en ontvang jij je pietendiploma!

* Kinderen kunnen de activiteiten in het boekje natuurlijk op ieder gewenst moment uitvoeren.
* Het Huis van Sinterklaas kun je bezoeken na het plannen van een afspraak (reserveer hier jouw bezoekmoment)

Openingstijden

De openingstijden van het Huis van Sinterklaas:

Woensdag 18 november
Zaterdag 21 november
Zondag 22 november
Woensdag 25 november
Zaterdag 28 november
Zondag 29 november
Woensdag 2 december

Dagelijks tussen 13.00 - 17.00 uur

Tijdens de openingstijden van Het Huis van Sinterklaas wordt er gewerkt met tijdsloten. Reserveer een dag en tijdstip om met het gezin een bezoek te brengen aan Sinterklaas.