Het Huis van Sinterklaas

Laatste update: 18 november 2021

Het bezoek van Sinterklaas in Nijmegen is net zoals andere jaren heel bijzonder én een groot spektakel! Na de intocht op 13 november blijven Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nijmegen logeren. Vanaf woensdag 17 november tot en met zaterdag 4 december kun jij het Huis van Sinterklaas bezoeken. Alle activiteiten zijn gratis. Sinterklaas en zijn Pieten hopen jou snel te zien!

Op bezoek bij Sinterklaas

Net als vorig jaar blijft Sinterklaas logeren in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Kom je ook hallo zeggen tegen Sint? Hij opent namelijk zeven middagen de deuren van zijn huis voor iedereen! De openingstijden vind je onderaan deze pagina.

Ben je ouder dan 13? Zorg dan dat je je Corona Check QR-code bij de hand hebt als je komt. Gezien de leeftijd van Sinterklaas is hij extra voorzichtig. Het is daarom afhankelijk van corona of een plekje reserveren voor een bezoek verplicht wordt. Houd daarom deze pagina, Facebook en Instagram in de gaten.

Haal jij je Pietendiploma?

Op verschillende locaties in Nijmegen is van alles te beleven. De pietenboekjes zijn te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad. Hierin staan leuke opdrachten zoals een letterzoekactie in de Hertogstraat, pannenkoeken versieren in 't Hoogstraatje en ga op zoek naar een gedicht in de bieb.

Met het boekje kun je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad. Als alle opdrachten zijn volbracht zal Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas zijn handtekening zetten en ontvang jij je pietendiploma!

* Kinderen kunnen tijdens de openingstijden van Het Huis van Sinterklaas op ieder gewenst moment deelnemen aan de spellen en speurtochten.

Openingstijden

De openingstijden van het Huis van Sinterklaas (Sint Nicolaaskapel):

Woensdag 17 november
Zaterdag 20 november
Woensdag 24 november
Zaterdag 27 november
Zondag 28 november
Woensdag 1 december
Zaterdag 4 december

Dagelijks tussen 13.00 - 17.00 uur