Jan Pieter van Koningsbrugge - Fabrics and More

De Nijmegenaren beseffen zich steeds meer dat kleding hergebruiken beter is voor onze planeet. Of je nou 16 of 66 bent, iedereen die bezig wil zijn met duurzaamheid en het leuk vindt om een pareltje te scoren is welkom.’’ 

 

‘’In 2015 heb ik zonder concreet plan de fabriekshal in de Derde Walstraat gehuurd. Ik raakte geïnspireerd op mijn bezoekjes naar Barcelona en Berlijn, en heb besloten om van dit pand een vintage kledingwinkel te maken. Nijmegen is namelijk bij uitstek een geschikte stad voor ons concept, want het is een duurzame en gemoedelijke stad. De winkel past perfect bij Nijmegen en haar inwoners!

In onze winkel vind je zowel de iconische Amerikaanse jeans merken als Levi’s, Wrangler en Lee maar ook elegante en unieke designer stukken. Er is voor ieder wat wils. We zijn elke dag bezig met het inhangen van nieuwe artikelen, dus elke keer dat je binnenkomt is het een nieuwe ervaring. Onze meeste klanten kunnen uren in onze winkel rondkijken. Er is veel te zien, want elk item is uniek.

Wanneer je bij ons de winkel in loopt, hangt er meteen een gemoedelijke, ongedwongen en vintage sfeer. Door de geur van patchouli, de muziek uit de jaren ’70 en ’80 en de industriële aankleding, waan je je volledig in de jaren van de Flower Power, de Seventies en Woodstock. Wat ons uniek maakt is dat hier elk product wordt gewogen en hiermee de prijs wordt bepaald. Er zijn verschillende prijscategorieën die allemaal worden aangegeven met een kleurcode.

Ik had niet voorzien dat het zo’n succes zou worden. We hebben inmiddels ook een locatie in Arnhem en zijn bezig met nog een mogelijke nieuwe vestiging. Ook kun je ons vinden op heel veel festivals met onze oude stadsbus en DAF truck vol vintage kleding.

Omdat we afgelopen jaar niet op festivals konden staan, zijn we begonnen met de winkel Denim and Boots, gelegen naast Fabrics and More. De naam zegt het al: hier vind je heel veel vintage cowboylaarzen en denim.

We hopen je snel in een van onze winkels en/of op een festival te ontmoeten!’’ - Jan Pieter van Koningsbrugge

 

Fabrics and More

Derde Walstraat 83
6511 SN Nijmegen
​Bekijk de locatie

Dit vind je misschien ook leuk