Natuur in Nijmegen

Nijmegen staat onder andere bekend om de grote hoeveelheid natuur in en rondom de stad. De Waalstad was in 2018 dan ook de European Green Capital, een titel die met trots wordt gedragen. Er is dan ook genoeg te ontdekken in deze groene stad. 

Ga op pad met deze routes

Ontdek de mooiste plekjes van Nijmegen door een stadswandeling of ommetje te maken in de binnenstad of door diverse Nijmeegse wijken. De oude stad ademt een jonge, zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. 

We hebben verschillende wandelroutes voor je verzameld. Elke wandelroute heeft een gedetailleerde beschrijving en je kunt makkelijk zien wat de hoogtepunten zijn bij elke wandeling. Tevens kun je van elke route een GPS bestand downloaden. Veel wandelplezier!

Bekijk de routes hier

Natuurverhalen uit Nijmegen

Ga je liever fietsen of skeeleren?

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Spring op je fiets en volg het eeuwenoude spoor van de Romeinen of fiets langs moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen.

En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

Bekijk de routes hier

Wandelen in Nijmegen

Het is heerlijk wandelen in het groen rondom de Waalstad! Struin langs de waterkant voorbij konikpaarden en wilde runderen, loop onder het hechte bladerdak van het bos bij de Duivelsberg of maak een sportieve tocht in het heuvelachtige gebied rondom Groesbeek. Van een ommetje in de wijk, een historische wandeling door de stad tot de route van de Vierdaagse, er is voor iedereen een route. Dus strik je veters en ga op pad!

Lees meer

Het laatste nieuws en de nieuwste routes