Wandelen in Nijmegen

Het is heerlijk wandelen in het groen rondom de Waalstad! Struin langs de waterkant voorbij konikpaarden en wilde runderen, loop onder het hechte bladerdak van het bos bij de Duivelsberg of maak een sportieve tocht in het heuvelachtige gebied rondom Groesbeek. Strik je veters en ga op pad!

Ontdek al wandelend de stad

Het centrum van Nijmegen heeft zoveel moois te bieden, dat het niet in één dag te bekijken is. Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste highlights en bezienswaardigheden van onze stad, waarbij het duidelijk te merken is dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is. Bekijk de wandelroutes hier

Een bijzondere wandeling is de route langs de wederopbouw van Nijmegen. Door de verwoestingen van het bombardement in 1944 zijn verschillende delen van de stad in de stijl van het modernisme opnieuw opgebouwd. Ga op pad om de schoonheid van deze opvallende architectuur te ontdekken!

Ook kronkelt, danst, leeft en leidt een groene lijn door Nijmegen. De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. De lijn neemt je mee op reis naar de bijzonderste plekken van Nijmegen. Een tijdcapsule in een park, een hoofd bij een stadspoort of geheime ondergrondse tunnels: met de Walk of the Town zie je het allemaal!

Wandel het hele jaar de Vierdaagse

Zo’n 40.000 wandelaars komen elk jaar in de derde week van juli naar de oudste stad van Nederland tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen. Wil jij de prachtige wandelingen in alle rust en ruimte wandelen, zodat je volop kunt genieten van de natuur en cultuur? Download dan de routes en ga lopen wanneer het jou uitkomt! De routes zijn hetzelfde als de Vierdaagse, maar je kunt op elke plek starten. En heb je geen zin om de gehele omschreven route in een keer te lopen, dan ga je gewoon een andere keer verder. 

Bekijk de routes

Ommetje maken?

Heb je zin in een ommetje, een kleine wandeling door een wijk? Dat kan! Zo ontdek je de mooiste plekjes van Nijmegen. Wandel door de binnenstad, Bottendaal, Goffert, Altrade, Wolfskuil, Neerbosch-Oost, Lindenholt-West en meer. Bekijk hier alle routebeschrijvingen.

Ook leuk: elk jaar wordt in oktober de Nacht van de Ommetjes georganiseerd door de nachtburgemeester van Nijmegen. Je maakt zo op een unieke manier kennis met de verschillende wijken van Nijmegen. 

Stadswandelingen

Veel wandelplezier!

Kies de befaamde N70-wandelroute voor een unieke 5 sterren-wandeling over glooiende heuvels en met doorkijkjes naar rivier en uiterwaarden. Wijnliefhebbers lopen van proeverij naar proeverij via een route langs uitgestrekte wijngaarden. Meer een liefhebber van historie? Volg dan het eeuwenoude spoor van de Romeinen. Bekijk prachtige wandelroutes!

Wil je meer te weten komen over Nijmegen? Ontdek dan Nijmegen samen met een gids! Stichting Gilde Nijmegen biedt diverse stads- en natuurwandelingen aan.