Dit kun je doen met kinderen in de kerstvakantie

Deze kerstvakantie kun je er lekker op uit gaan met de kids. De Nijmeegse Winterweken komen er namelijk aan en er zijn nog veel meer leuke activiteiten om te doen. Wij geven je de leukste tips voor uitjes en activiteiten tijdens de kerstvakantie!

Heb je een tip? Mail onze redactie.

Nijmeegse Winterweken

Van 17 december 2022 tot en met 8 januari 2023 is Nijmegen nóg mooier door negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen. Een leuk uitje om dan samen met kids op pad te gaan in Nijmegen! Er is namelijk een muziekquizroute voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. Deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel (te downloaden via de QR-code in een grote gouden ster bij een van de lichtsculpturen). Je kunt de route bij elk bord beginnen. Neem ook zeker een bezoekje aan de Stevenskerk, daar zijn meerdere leuke dingen te zien én te doen voor kinderen. Zoals de Winterwensboom, dansvoorstellingen, voorleessessies en de Circus Factory workshop.

Benieuwd naar alle activiteiten tijdens de Nijmeegse Winterweken? Bekijk ze hier.

Kerstcircus Nijmegen

De 11e editie van het Kerstcircus Nijmegen komt er weer aan! Een gloednieuwe, spectaculaire voorstelling in een tentencomplex met nog beter zicht (én lekker verwarmd). Na 2 jaar geen circus kunnen ze niet wachten om jullie weer te mogen verwelkomen! Wat kun je verwachten? Waaghalzen uit Zuid-Amerika in de Motorglobe of Terror, schattige pony’s, koorddansers, luchtacrobatiek en grappige clowns. Een toffe show voor kids, in een nieuwe productie: ‘de cadeaus onder de kerstboom’. Het Kerstcircus Nijmegen is van 23 december tot en met 8 januari te bezoeken.

Voorstellingen in de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn er verschillende voorstellingen te zien, speciaal voor kinderen. Er is genoeg leuks te zien! Wij hebben een aantal voor je op een rijtje gezet:

VR Winterfestival

Beleef in de kerstvakantie een toffe VR Experience bij EnjoyVR op het VR Winterfestival! Ondanks dat er nog geen sneeuw ligt kun je in winter wonderland rondlopen, hoe tof is dat? Jullie worden ontvangen met een warm kopje thee of koffie. Je kunt samen met de kinderen sneeuwbalgevechten houden, kerstman pakketjes bezorgen, de Mount Everest beklimmen en nog véél meer. Een heel leuk uitje om samen met de kids te doen in de kerstvakantie.

Loop de Merelroute 

Merels komen veel voor in Nederland, maar de laatste jaren gaat het er niet zo goed mee. De merel kan dus best een beetje hulp van ons gebruiken. Deze korte wandelroute loodst ouders en kinderen door het centrum van Nijmegen en stelt daarbij op een aantal plekken vragen over de ‘merelvriendelijkheid’ van de omgeving. Naast het spotten van merels kun je tijdens de wandelroute ook in de binnenstad bij verschillende ondernemers terecht voor verrassingen. De Merelroute wordt beschreven vanuit het perspectief van een merel en is ontwikkeld door onderzoekers van het vogelinstituut Sovon. 

Dit vind je misschien ook leuk...