Dit kun je doen met kinderen in de kerstvakantie

Kerstvakantieplannen met de kids gecancelled? Wij geven jou 7 leuke tips wat je tijdens de kerstvakantie nog wél met de kinderen kunt doen! 

Heb je een tip? Mail onze redactie.

1. Online bibliotheek

Gelukkig mogen de bibliotheken openblijven, ook tijdens de lockdown. Het afhalen van je favoriete boeken is dus nog altijd een optie. Je kunt alleen niet meer lekker samen neuzen in de bieb. Gelukkig biedt De Bibliotheek ook luisterboeken om samen van te genieten! Je downloadt de boeken hier.

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan de video’s van de BiebBoys online of ga naar de Bibliotheek voor het uitlenen van de Digi Toolkits (digitaal spelmateriaal voor kinderen).

2. Filmhuis in eigen huis

Ga je graag met je kinderen naar filmhuis LUX voor de nieuwste familiefilms? Gelukkig kun je LUX gewoon in huis halen via picl.nl/. Zo ondersteun je het lokale filmhuis en kun jij toch genieten van de leukste films, gewoon bij je thuis.

3. Keukenprinsjes en prinsesjes

Altijd leuk om samen de keuken in te gaan. Je kunt van alles maken. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, muffins, taarten, pannenkoeken of oliebollen! Op zoek naar ideeën? Klik hier. Wil je thuis koken, maar ook de lokale horeca steunen in Nijmegen? Overweeg dan eens om een cadeaubon te kopen bij je favoriete restaurant. Zo hebben jij en je kids iets om naar uit te kijken. Dat wordt smullen!

4. Knutsel erop los

Knutselen is altijd leuk. Wil je een keer wat anders proberen? Zoek alle knutselspullen en items die je kunt recyclen, zoals wc-rollen, potjes, kartonnen dozen en melkpakken. Maak er iets anders van! Hier alvast een aantal leuke ideeën:

5. Lachen naar het vogeltje

Doe een fotoshoot met de kids. Kies uit gewone kleding, themakleding of pak de hele verkleedkist erbij. Zet niet alleen de kinderen op de foto, maar ook jezelf. Hoe gekker hoe beter! Wil je een indrukwekkende achtergrond? Ga de natuur in voor de mooiste natuurshoots met je kids!

6. Puzzelen en spelletjes spelen

Er is niets beters te doen tijdens de kerstvakantie dan rond de tafel te zitten met een warme kop chocolademelk voor een heerlijk spelletje Monopoly, Cluedo of 30 Seconds! Verzamel je kinderen en beleef de beste tijd samen. Ben je meer van puzzelen? Haal dan de oude puzzeldoos uit de kast en zet de leukste kerstmuziek aan. Met een uitdagende puzzel, zoals bijvoorbeeld deze puzzel van de Nijmeegse Vierdaagse, worden jij en je kinderen dagenlang vrolijk!

7. Kijk naar theater

Even opgaan in een andere wereld? Dan is theater wat je zoekt. Gelukkig bieden heel wat theaters online voorstellingen aan. Zo zullen je kids zich niet snel vervelen met de voorstelling Even Niet van Theatergroep Kwatta, waarbij je een zelfportret tekent terwijl je naar het ‘prikkelarme’ theater luistert. Wil je meer uitdaging? Bekijk dan ook de voorstelling Zoek, inclusief tekenplaat met bijbehorende opdracht. Meer theater voor thuis vind je bijvoorbeeld op Podiumkids Thuis. Toi, toi, toi!

8. De Nijmeegse Winterweken

Gezelligheid, sfeer, activiteiten voor de kids en prachtige verlichting; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Tot en met 9 januari is de binnenstad aangekleed met kerstverlichting én acht grootse indrukwekkende lichtsculpturen. De lichtsculpturen vormen deze Winterweken dé route door de stad die je wilt lopen. Ook is er een spreekwoordenroute voor de kids. Samen met Spik en Span kun je van alles leren over spreekwoorden terwijl je de stad ontdekt. 

Dit vind je misschien ook leuk...