Dit kun je doen met kinderen in de kerstvakantie

Van 25 december t/m 5 januari is het weer kerstvakantie in Nijmegen. De uitgelezen kans om er lekker op uit gaan met de kids! De Nijmeegse Winterweken komen er aan en er zijn nog veel meer leuke activiteiten om te doen. Wij geven je de leukste tips voor uitjes en activiteiten tijdens de kerstvakantie!

Nijmeegse Winterweken

Van 16 december t/m 7 januari is Nijmegen nóg mooier door negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen. Een leuk uitje om dan samen met kids op pad te gaan in Nijmegen. Op diverse locaties en momenten tijdens de Nijmeegse Winterweken kun je extra genieten van programma in de stad. Zo is er indrukwekkende opening, straattheater, optredens van koren en een lichtjesoptocht. Op 16, 23 en 30 december en 6 januari beleef je Nijmegen op haar mooist en kom je allerlei entertainment tegen langs de route binnen en buiten. Leef je uit!

Meer informatie

Limes Festival

Tijdens het Limes Festival ontdek je Nijmegen op een nieuwe manier. Twee weken lang staat de stad in het teken van onze rijke Romeinse geschiedenis met activiteiten voor jong en oud, workshops, lezingen en historische wandelingen langs de plekken waar dit verleden nog zichtbaar is. 

Meer informatie

Voorstellingen in de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn er verschillende voorstellingen te zien, speciaal voor kinderen. Er is genoeg leuks te zien! Wij hebben een aantal voor je op een rijtje gezet:

Kerstshoppen

Op zoek naar leuke cadeautjes voor onder de boom? Of alvast kerstversiering scoren? De kerstvakantie is de periode om eens lekker samen met de kids te gaan shoppen. Wij hebben voor je uitgezocht waar je het beste kunt kerstshoppen in Nijmegen: haal de kerst maar in huis!

Ontdek alle tips

Feest van Licht

Tijdens het Feest van Licht wordt het bijzondere erfgoed van Museumpark Orientalis in de schijnwerpers gezet. Dit jaar opnieuw met een vernieuwde lichtroute, aangevuld met theater, ambachtenmarkt, speurtochten en een meditatieve wandeling door het lichtlabyrint. Een geweldig uitje voor het hele gezin!

Meer informatie

Kerstvakantie in De Bastei

Als je op zoek bent naar een mix van plezier en educatie, dan is museum De Bastei de juiste plek! Bezoek de expositie De Waal Over en ga op zoek naar Romeinen tijdens een wandeling langs de Romeinse hoogtepunten van Nijmegen (15+ jaar). Volg een echte Romeinse legertraining (6 - 12 jaar) of geniet van de mooie en verrassende dierenverhalen van Paul Groos (4+ jaar). Warm op in het museumcafé met heerlijke soep, een mok warme chocolademelk of smul van een portie poffertjes.

Meer informatie

 

Dé biebtips van december

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Coderdojo Nijmegen organiseert zaterdag 9 december van 12.00 tot 14.30 uur weer een workshop programmeren voor kinderen in Bibliotheek Muntweg. Op woensdag 20 december wordt in Bibliotheek Zwanenveld van 10.30 tot 11.15 uur voorgelezen uit mooie prentenboeken over Dikkie Dik. Of kom op dinsdagavond 19 december in Bibliotheek Mariënburg ‘lezergamen’!

Bekijk alle tips

Dit vind je misschien ook leuk...