Weekendje Nijmegen voor natuurliefhebbers

Fietsen door de mooiste natuur van Nijmegen, lopen door het Rivierpark, de geschiedenis ontdekken van de rivier, dineren langs het water... Beleef wat Nijmegen jou als natuurliefhebber te bieden heeft. 

10.00 uur: beginnen met een vullend ontbijt

Een lekker ontbijtje eten doe je bij Fika. Op de kaart van Fika staat smörrebröd. Dit zijn rijkelijk belegde boterhammen met een Scandinavisch tintje. Neem lekker plaats, neem de planning door voor het weekend en geniet!

Meer ontbijttentjes

11.00 uur: e-bike fietstour door het Rijk van Nijmegen

Ontdek de veelzijdigheid van het Rijk van Nijmegen door deze e-bike fietsroute. Huur een e-bike via Nijmegen Actief, deze e-bikes huur je gedurende de dag. Haal de fietsen op bij Café de Zon en ga op pad! Het is 10 km fietsen van Café de Zon naar het beginpunt van deze fietsroute. De route neemt je mee door het afwisselende landschap en langs de leukste bezienswaardigheden. Fiets door de prachtige natuur bij de Mookerplas, Heumensoord, de Ooijpolder en Millingerwaard. Onderweg zijn er meerdere plekken waar je een tussenstop kunt maken en een hapje kunt eten. Neem daar gebruik van, zodat je de fietsroute met gemak volhoudt! Bijvoorbeeld bij Herberg Restaurant ’t Zwaantje in Mook.

Meer fietsroutes door Nijmegen

14.30 uur: borreltijd

Tijd om lekker te gaan borrelen op het terras! Met wat kilometers in de benen is het maar al te fijn om ze even rust te geven. Voor een gezellige borrelmiddag ga je naar Café In de Blaauwe Hand. Het is het oudste café van Nijmegen, gelegen in het hart van het centrum. Je waant je zo in de Middeleeuwen hier.

Ontdek meer leuke terrassen

16.00 uur: loop door de parken van Nijmegen

Maak een wandeling door de parken van Nijmegen! Neem een bezoek aan het Valkhofpark, het oudste park van Nijmegen. In dit park heb je fantastisch uitzicht op de Waalkade. Het park bevindt zich namelijk op een heuvel langs de Waal. Het Sint-Nicolaaskapel zal je misschien ook opvallen, dit kapel dateert uit ca. 1000. Mocht hij open zijn, loop dan vooral even naar binnen om meer over de geschiedenis te weten te komen. Dichtbij het Valkhofpark is het Hunnerpark, daar kun je dan ook meteen een bezoek aan brengen! Het Hunnerpark werd tussen 1876 en 1882 aangelegd toen de stadsmuren in Nijmegen afgebroken werden.

Meer parken in Nijmegen

18.00 uur: trakteer jezelf op een uitgebreid diner

Proef van de Franse, Mediterrane en Oosterse keuken bij Arsenaal 1824. Op mooie dagen steken ze de houtskoolgrill aan op het terras aan de restaurantzijde. Hier bereiden ze heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten op. Trakteer jezelf en geniet van alle smaken die ze hier te bieden hebben!

Meer smaken proeven - Bourgondisch genieten

20.30 uur: bezoek het theater

Ga naar Stadsschouwburg Nijmegen of Concertgebouw de Vereeniging voor de beste shows. Ontdek, vermaak, lach, leer, herken in de verhalen die verteld worden. Of je nou houdt van cabaret, dans, toneel, musical of klassieke muziek: er zijn veelzijdige shows die de keuze ruim maken.

Ontdek nog meer podia

22.30 uur: terug naar het hotel of Bed & Breakfast  

Overnacht in een luxe hotelkamer bij Mercure Hotel Nijmegen, naast het station. Of slaap op een boot bij B&B Opoe Sientje.

Lees meer tips over overnachten in Nijmegen

9.30 uur: wakker worden met een ontbijtje

Rust nog even lekker uit door een ontbijtje te nemen bij LUX Nijmegen. Op de menukaart staan meerdere smaakvolle ontbijtjes en specialty coffees. Zo word je nog eens goed wakker!

Meer ontbijtplekken

10.30 uur: bezoek het museum De Bastei  

Leer meer over het leven in, om en aan de rivier bij museum De Bastei. Je raakt hier letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In de kazematten, kanonsgang en in de toren beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke Romeinse muurresten, een stuk van kasteel Valkhof en natuurlijk de overblijfselen van de Bastei zelf.

12.30 uur: taartje eten

Ontdek de zoete kant van Nijmegen en eet een lekker taartje bij Smaakrijk. Dé plek om te genieten van taartjes en andere zoetigheden.

Meer plekken om taartjes te eten

 

14.00 uur: wandel door het Rivierpark  

Na de zoete kant van Nijmegen ontdekt te hebben, is het tijd om nog meer van de groene kant van Nijmegen te zien. Maak een wandeling door het Rivierpark van Nijmegen, dat is aangelegd om overstromingen te voorkomen en bewoners te beschermen tegen de kracht van het water. De dijk bij Nijmegen-Lent is 350 meter landinwaarts gelegd. Hierdoor is een langgerekt eiland ontstaan in de Waal, dat tussen de historische binnenstad en het nieuwe stadsdeel Nijmegen-Noord ligt. Hier ontdek je een mix van water en natuur, recreatie en stedelijke activiteiten.

Meer wandelroutes

15.30 uur: gezellig lunchen

Het liefst zou je langs alle gezellige lunchplekjes gaan in Nijmegen. Helaas gaat dat niet en moet je toch kiezen! Kies een lekker lunchplekje uit in Nijmegen langs de Waalkade. Geniet bijvoorbeeld van het mooie uitzicht bij Dock 17 of bij WERF.

Meer lunchplekken

19.00 uur: dineren langs het water

Dineer langs het water bij Bistrobar Bankoh. Aziatische geuren, pittige bites en dat allemaal in een Bistrobar-jasje. Op een toplocatie, want je hebt hier uitzicht op de Waal en op de oude haven. Wat wil je nog meer?

10.00 uur: nagenieten met een ochtendmaaltijd

Een weekend in Nijmegen beleven, dat betekent een hoop nagenieten! Bij Hotel Credible kun je een lekkere ochtendmaaltijd bestellen en een kopje koffie. Klets na over alle belevenissen, ontdekkingen en leuke momenten.

Tijd over? - Ontdek meer natuur, wandelroutes en geschiedenis