PUURland bestaat 10 jaar ‘Ons businessmodel is meer nodig dan ooit’

PUURLand is een online platform, met een regionale focus. Ze brengen boodschappen direct van de boeren naar de consumenten en doen dat alleen in de omgeving van Arnhem en Nijmegen.

Regionaal als belangrijkste uitgangspunt

“Als we ons bezorggebied zouden uitbreiden, kunnen we de regionaliteit niet meer waarborgen en dus doen we dat niet”, aldus mede-eigenaar Jeroen Peters. “Als je een bestelling plaatst bij PUURLand wordt het in de ochtend bij de boeren opgehaald en in de middag of avond bij je thuisbezorgd. Bezorging vindt wel alleen plaats op dinsdagen, anders is het qua planning niet te doen. Maar als je weet dat je bezorging er op dinsdag is, dan kan je daar je weekplanning prima op aanpassen. We mogen best wat minder gemakzuchtig worden met z’n allen.”

Jeroen nam, samen met boer Matthias Crum van boerderij de Horsterhof, een paar jaar geleden het bedrijf over.

De grootste drijfveer van de mannen is om echt eerlijke producten bij de mensen thuis te krijgen. Als boer weet Matthias maar al te goed wat voor invloed de landbouw op de natuur kan hebben en hoeveel misbruik er gemaakt wordt van greenwashing.

We moeten af van de ‘BlaBla-bedrijven’ “

Er zijn zo ontzettend veel blabla bedrijven die de termen duurzaam, groen en lokaal maximaal in hun marketing hebben uitgekleed. Met name als het gaat om de wereld van de maaltijdpakketten bedrijven. Bij ons weet je zeker dat alles wat we zeggen ook echt klopt. En dat is hard nodig. Je merkt de klimaatverandering maar al te sterk. Dit jaar was het natste jaar ooit, wat het ontzettend moeilijk maakte om het land te bewerken. En wat merk je als er wat langer knolgewassen te verkrijgen zijn? Dan kopen mensen paprika’s uit Spanje of blauwe bessen uit Peru. En zo houden we het probleem alleen maar in stand. Er moet echt iets veranderen.”

Om het tienjarige bestaan te vieren is de huisstijl van PUURLand in een nieuw jasje gestoken. Een frisse en optimistische uitstraling, net als het bedrijf zelf. “We kampen dan wel tegen grote problemen, maar we blijven er positief onder. Samen kunnen we meer positieve impact maken dan we denken. We hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen mee te krijgen en bewust te maken van het belang van nadenken over waar je je eten koopt. Het mooie is dat de producten voor zich spreken. "Als je eenmaal hebt geproefd hoe een biologisch eitje, kraakverse groenten of boerenyoghurt smaakt, wil je niet meer anders!”.

PUURLand levert niet alleen losse ingrediënten, je kunt er ook recepten bestellen. Je krijgt dan alle ingrediënten afgewogen geleverd, inclusief recept. Dat maakt het makkelijker om met de -toch soms wat vreemde- seizoensgroenten uit de regio te koken. Lekker en tijdbesparend!

Meer informatie vind je op de website: www.puurland.nl

Dit vind je misschien ook leuk…