Deze horecazaken opende dit jaar in Nijmegen

Het afgelopen jaar bracht een golf van nieuwe culinaire ervaringen naar de straten van Nijmegen. Als een stad die constant in beweging is, verwelkomde Nijmegen met open armen een reeks horecazaken die de diversiteit en levendigheid van de lokale eet- en drinkcultuur nog verder versterken.

Van sfeervolle cafés tot verfijnde eetgelegenheden, hier is een blik op enkele van de spraakmakende horecazaken die in 2023 hun deuren openden en het hart van de stad veroverden.

Taste of Home

In het bruisende Nijmegen is een nieuwe culinaire hotspot opgedoken in januari: Taste of Home. Achter Taste of Home schuilt een bijzonder verhaal. Melissa Wernet, een gedreven jonge ondernemer van Colombiaanse afkomst, heeft samen met haar familie de droom waargemaakt om een plek te creëren waar mensen zich thuis kunnen voelen. 

Lees meer

© Loes Krijnen
 

Trafo

Trafo is een nieuwe spot op het NYMA terrein bij Cultuurspinnerij de Vasim. Ben jij er al geweest? Trafo is een koffiebar, restaurant en club ineen, gevestigd in het oude transformatoren huisje aan de Noordzijde van de Vasim. Elke zaterdagnacht kun je hier zelfs terecht voor een avondje dansen bij Club Mesh.

© Toon de Vos

 

REX

Dicht bij de culturele broedplaatsen NYMA en de Vasim heeft REX Nijmegen haar deuren in juli geopend: een horecazaak met gerechten van over de hele wereld. Eigenaren Rick Holtjer en Emely Daoud nemen je mee op een culinaire reis door Italië, Spanje en Tel Aviv. "Het zijn keukens die zich perfect lenen voor ons concept en uitstraling." 

Lees meer


© Tycho van Dijk
 

AYA Nijmegen

In juni kwam er een Aziatisch huiskamerrestaurant bij in Nijmegen Oost: AYA. Een warm thuis voor iedereen die van Aziatisch eten en gezelligheid houdt. AYA is het geesteskind van chefkok Ate Coenraad, voorheen werkzaam bij Pelgrim Foodbar, die na jarenlange ervaring zijn droom van een eigen restaurant heeft waargemaakt. Je kunt er niet alleen lunchen en dineren, maar ook borrelen, ontspannen en genieten van heerlijk eten en goede service. Een waar Aziatisch huiskamerrestaurant.

Lees meer

© Martijn Kusters
 

Anne&Max 

Vanaf november zit Anne&Max ook in Nijmegen. En daarmee heeft Nijmegen er een heerlijk plekje bij waar je terechtkunt voor een kopje koffie met taart, gezellig kletsen met vrienden tijdens een gezonde lunch of borrelen met collega's. In de loungestoelen van Anne&Max verdwijn je met een goed boek of de krant van die dag. Aan de leestafel is ruimte om met vrienden een spelletje te spelen. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...