Nieuw in Nijmegen: Taste of Home

| Belinda Limani

In het bruisende Nijmegen is een nieuwe culinaire hotspot opgedoken die een warme en huiselijke sfeer uitstraalt: Taste of Home. Dit gezellige restaurant, gelegen aan de Lange Hezelstraat, neemt je mee op een smaakvolle reis naar de Caribische keuken. Hier proef je de authentieke gerechten uit Colombia en Aruba, met een vleugje Nederlandse gastvrijheid.

Achter Taste of Home schuilt een bijzonder verhaal. Melissa Wernet, een gedreven jonge ondernemer van Colombiaanse afkomst, heeft samen met haar familie de droom waargemaakt om een plek te creëren waar mensen zich thuis kunnen voelen. Voor Melissa en haar familie is eten altijd een belangrijk onderdeel geweest van hun cultuur en gezinsleven.

Toen haar moeder zich bij hen voegde in Nijmegen, groeide het idee om dit gevoel van thuis ook aan anderen te kunnen geven. Melissa vertelt enthousiast: "Toen onze moeder hier naartoe migreerde, aten we elke dag samen. Van daaruit ontstond het idee om dat gevoel van thuis ook aan andere mensen te kunnen geven."

Van catering naar restaurant

Met hun passie voor eten en het verlangen om samen iets te ondernemen, begonnen ze met catering vanuit huis. Het succes hiervan stimuleerde hen om een stap verder te gaan. Ze besloten een pand te huren aan de Lange Hezelstraat en Taste of Home werd werkelijkheid. Melissa legt uit: "Het ging heel snel. Dankzij de ondersteuning van de familie, zowel in Nederland als het buitenland, is het ons gelukt om open te gaan. Het is dus echt een familiebedrijf. We zijn er met z'n allen echt hard voor aan het werken."

Hoewel ze geen ervaring hadden in de horeca, zijn Melissa en haar familie vastberaden om van Taste of Home een succes te maken. In het begin was het even zoeken en wennen, maar nu hebben ze hun ritme gevonden en gaat het steeds beter. Zo heeft Melissa goede contacten opgebouwd met de ondernemers in de buurt, die graag langskomen om iets te proeven. Ze vertelt trots: "We krijgen hele leuke reacties en reviews van klanten. Die komen van allerlei hoeken, ook buiten Nijmegen. Dat is voor ons een groot compliment."

Een smakelijk menu

Het menu van Taste of Home biedt een explosie van smaken. De populaire arepa maisbroodjes, gevuld met sappige kip of smaakvol vlees en opgepimpt met avocado en toppings, vliegen de deur uit. Ook de baskets met friet, biefstuk en huisgemaakte sauzen zijn geliefd. Daarnaast zijn er diverse snacks, een wisselend 'dish of the day' en een uitgebreide drankselectie met onder andere Colombiaanse frisdrankjes en huisgemaakte cocktails. "We hebben ons best gedaan om zo veel mogelijk aparte drankjes aan te bieden, zodat we daarin onderscheidend zijn."

Bij Taste of Home staat diversiteit hoog in het vaandel. Alle rundvlees en kip zijn halal, waardoor ze een breder publiek hopen te bedienen. Daarnaast bieden ze borrelhapjes en deelhapjes om mee te nemen, zodat iedereen kan genieten van hun smaakvolle gerechten.

Plannen voor de toekomst

Hoewel Taste of Home momenteel nog in ontwikkeling is, hebben ze al plannen voor de toekomst. Ze willen graag hun terras uitbreiden en een zonnescherm installeren. Daarnaast koesteren ze de wens om in de toekomst te koken voor goede doelen, maar ze nemen de tijd om stap voor stap te groeien. Ben je dus op zoek naar een culinaire ervaring vol smaak en gezelligheid? Breng dan zeker een bezoek aan Taste of Home en laat je verrassen door de betoverende geuren en smaken van de Cariben.

Taste of Home is te vinden op Lange Hezelstraat 96A. Volg Taste of Home ook op instagram voor heerlijke inspiratie.

 

Fotografie: Loes Krijnen

Dit vind je misschien ook leuk...