Nieuw in Nijmegen: REX - All day bar & restaurant

| Ferhat Tokbay

Dicht bij de culturele broedplaatsen NYMA en de Vasim heeft REX Nijmegen haar deuren geopend: een horecazaak met gerechten van over de hele wereld. Eigenaren Rick Holtjer en Emely Daoud nemen je mee op een culinaire reis door Italië, Spanje en Tel Aviv. "Het zijn keukens die zich perfect lenen voor ons concept en uitstraling."

REX all day, zoals het volledig heet, is gevestigd in een oude waterbassin aan het Waalplein. Je weet wel, dat stuk van Nijmegen waar alle creatieve ondernemers zich lijken te vestigen. "Het is ech heel tof om onderdeel te zijn van een nieuw initiatief en vanaf het begin af aan iedereen te leren kennen", vertelt Rick vol trots over de locatie van het restaurant. De waterbassin waar het restaurant is gevestigd met uitzicht op de Waal draagt zeker bij aan een unieke beleving.

Eigenaren Emely en Rick hebben tien jaar in Amsterdam gewoond, waar ze ontzettend veel inspiratie hebben opgedaan op het gebied van horeca. Daarnaast hebben zij tijdens hun vele reizen altijd een lijstje bijgehouden met gerechten die ze ooit op hun eigen menukaart wilden zetten. Toen ze eenmaal naar Nijmegen verhuisden, konden ze niet wachten om al deze ideeën werkelijkheid te maken.

Heel de dag door kunnen eten en drinken wat je wilt, het klinkt zo gek nog niet. "Toch komt het minder vaak voor dan dat je zou verwachten", verklaart Rick de keuze die zij hebben gemaakt. Of je nu in de ochtend langs wil komen voor een kop koffie of juist in voor een lekker glas wijn, het kan allemaal! "Als je op vakantie bent en je bestelt dan een wijntje of biertje kijkt niemand raar op, terwijl het in Nederland niet zou kunnen. Wij willen dat vakantiegevoel ook hier naartoe halen." 

Daarin onderscheidt REX, Latijns voor koning, zich dan ook. Natuurlijk wordt er ook lunch en diner geserveerd op de traditionele tijden, maar bezoekers worden ook uitgenodigd om juist heel de dag langs te komen. "We zijn momenteel druk bezig om de lunch wat meer vorm te geven en merken dat de avonden al aardig vol lopen."

Het restaurant is de komende tijd nog wel even druk met het vernieuwen van hun menukaart, die in een continue proces van finetuning zit. "Nu willen we graag dat mensen ons ook op die momenten gedurende de dag weten te vinden", zegt Rick. Met een kleine speelhoek voor de kleintjes en een uitgebreide drankenkaart voor de volwassenen moet dat in ieder geval wel goed komen.

REX Nijmegen is te vinden aan Waalplein 10 6541AX. Op woensdag en donderdag zijn ze geopend van 11.00-22.00, op vrijdag van 11:00-00.00, zatrdag van 10.00-00.00 en op zondag van 10.00-22.00. De keuken is elke dag geopend vanaf 12.00.

 

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk...