Nieuw in Nijmegen: DROOM!ijs - smaakvol genieten aan de Waal

| Belinda Limani

Initiatiefnemers Gerben Dudok en Rob van Kessel hebben de droom om een bijzondere ijssalon in Nijmegen te openen werkelijkheid gemaakt. DROOM!ijs, een oase van ambachtelijk ijs gemaakt met liefde en lokale ingrediënten, staat voor kwaliteit en inclusiviteit. De gloednieuwe ijssalon opende tijdens het Hemelvaartweekend in de entree van de indrukwekkende woontoren Thuishaven, gelegen in Nijmegen-West, Waalfront. Maar wat maakt deze plek zo bijzonder?

De oorsprong van DROOM! ligt in Elst, waar het concept onderdeel is van zorginstelling Driestroom. In 2016 breidde DROOM! zich uit naar Beuningen, waar de allereerste franchise werd geopend. Maar de kers op de taart kwam tijdens het Hemelvaartsweekend, toen de DROOM! ijssalon aan de Waalbanddijk haar deuren opende.

Inclusiviteit in de kern

De ijssalon is veel meer dan alleen ijs. Het is een plek waar ambachtelijke lekkernijen worden gemaakt met zorgvuldig geselecteerde, en waar mogelijk, lokale ingrediënten. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden actief betrokken bij alle aspecten van de dienstverlening: van de productie en de bediening, tot aan het afrekenen. “Alles wordt met foto’s afgebeeld en het kassasysteem is versimpeld, zodat het voor al onze medewerkers toegankelijk blijft,” vertelt Gerben.

Het roomijs wordt gemaakt met rauwe melk uit Bergharen, waarbij strenge hygiënische normen worden gehandhaafd om de hoogste kwaliteit te garanderen. Maar er is meer! Je kunt bij DROOM!ijs ook genieten van heerlijke koffie van Blommers en smakelijke lekkernijen, zoals cannoli. “We denken zelfs aan het uitbreiden van het aanbod met wafels en andere lekkere traktaties.”

Een bijzondere plek in Thuishaven

“In 2019 benaderde een vastgoedontwikkelaar ons om de entree van de 70 meter hoge woontoren Thuishaven te transformeren tot een warme en gastvrije plek,” vertelt Gerben over het begin van DROOM!ijs. Met de opkomst van deze nieuwe woonwijk en het ontbreken van een ijssalon in de nabije omgeving, ontstond het idee om een DROOM! ijssalon te beginnen. Na een periode van geduldig wachten, waarbij er al investeringen werden gedaan in ijsmachines en leveranciers, werd eindelijk de ijssalon geopend. DROOM!ijs is het hele jaar door geopend, zelfs in de wintermaanden. “We zijn nu aan het brainstormen over hoe we de rustigere periodes van de ijssalon kunnen invullen, denk daarbij aan vers gebakken wafels en ijstaarten voor tijdens de feestdagen.”

Meer dan alleen ijs

Wat DROOM!ijs nu zo uniek maakt? “Het heerlijke ijs natuurlijk! We hebben bewust gekozen voor verse, ingrediënten als basis voor ons roomijs, wat je echt proeft in de kwaliteit van onze producten,” vertelt Gerben. De open keuken zorgt ervoor dat je kunt zien hoe het ijs vers uit de machine komt en in de vitrine wordt geplaatst, wat de ervaring nog specialer maakt. De meest opvallende ijscreatie is natuurlijk het appeltaartijs, waarin echte stukjes van de unieke DROOM! appeltaart worden vermengd met een heerlijke ijsbasis. Voor de aardbeiensmaak worden aardbeien gebruikt, die in de zaak worden gepureerd. Al het sorbetijs is volledig vegan!

Strawberry cheesecake is Gerben’s persoonlijk favoriet, maar ook de klassieke smaken zoals vanille, stracciatella en tiramisu zijn stuk voor stuk het proeven waard. Momenteel biedt de ijssalon zestien wisselende smaken aan, en ze streven ernaar om het komende jaar nog meer variatie toe te voegen. “We zetten voortdurend in op het vinden van de juiste balans tussen de wens van onze gasten en wat voor onze medewerkers haalbaar is. Het is voor ons van het grootste belang om zowel tevreden klanten als een inclusieve werkomgeving te bieden.”

En meer…

Hoewel er gesprekken zijn geweest over uitbreiding naar andere locaties, ligt de focus momenteel op het stevig neerzetten van de basis. “Die wens is er zeker, maar eerst moet de huidige locatie goed draaien,” zegt Gerben. En er is nog genoeg te doen! Gerben en Rob beheren namelijk niet alleen de ijssalon waar mensen naartoe kunnen, maar leveren ook aan horecagelegenheden en hebben zelfs een Piaggio waarmee ze ijs op locatie kunnen leveren. “DROOM!ijs brengt echt mensen samen,” merkt Gerben op. “Het verbindt twee verschillende wijken - Waalfront en het oude Waterkwartier - binnen een inclusieve omgeving waar men kan genieten van heerlijk ijs.”

Kom langs en ontdek zelf de magie van DROOM!IJs op Waalbandijk 417. Kijk voor meer informatie op www.droom-ijs.nl.

 

Fotografie: Martijn Kusters

Dit vind je misschien ook leuk...