Yoas Huwaë

"Hi, mijn naam is Yoas Huwaë, ik ben 29 jaar oud en ik woon in Nijmegen. Momenteel ben ik werkzaam als ICT-medewerker bij de Gemeente Doetinchem en volg daarnaast een IT gerelateerde studie. Dit alles combineer ik met mijn beroep als creatief content creator. Foto- en videografie is altijd al aanwezig geweest in mijn leven. Het begon hobbymatig met het vastleggen van mijn vakanties naar onder andere Brazilië, Argentinië en Zuid-Afrika.

Naast mijn kleding verdwenen ook altijd mijn DJI Mavic Air 2S, GoPro 10 en Sony A7III in mijn koffer. De interesse voor foto- en videografie groeide tijdens mijn vakanties, ik begon met mijn camera te experimenteren en de foto’s werden steeds beter. Ik merkte dat het fotograferen me lag en kreeg er steeds meer plezier in.

Mede door de positieve reacties van mijn omgeving besloot ik uiteindelijk om freelance fotograaf te worden, en van mijn hobby mijn beroep te maken!"

Lijkt het je leuk om samen te werken met Yoas? Neem contact met hem op.

Natuur & water in de stad

Kijk om je heen naar de vele groenprojecten, zoek doorkijkjes naar andere groene plekken, luister naar de vogels die je op de hele route hoort. Let ook op de wilde stoepplantjes, die spontaan in de stad groeien tussen de stenen door: soms ook wel onkruid genoemd. Die planten hebben echt een meerwaarde, ze verkoelen niet alleen de openbare ruimte, ook vele insecten maken gebruik van dit soort waardevolle planten. 

 

Download de natuur & water route

Street art wandelroute

In Nijmegen is door de jaren heen veel street art aangebracht. Het is duidelijk aanwezig of juist verstopt, op grote muren of in een onderdoorgang, al heel erg oud of heel erg van dit moment. Er is zelfs street art met augmented reality, met behulp van een mobiele telefoon komt het tot leven in 4D. Ook is er een serie ‘Waalpaintings’ die de historie van Nijmegen in beeld brengt.

Download de street art route

Walk of the Town

Een route die leeft en leidt. De Walk of the Town neemt je mee op reis naar de meest bijzondere plekken van Nijmegen. De 7 kilometer lange route voert je langs gebouwen, geschiedenis, horeca en cultuur. Onderweg vind je informatie, kunstwerken en verhalen. Stap in en uit wanneer je wilt, laat je verrassen en ga Nijmegen ontdekken!

Bekijk pagina

Fotoverslagen van Yoas

Nijmegen Like A Native - Tips van locals