De favoriete plekjes van Maria

Maria Engels is een echte Nijmegenaar. Ze is schilderes, zet zich in voor de lokale politiek en is een voorvechter voor de LGBT+ community. Ze woont in Bottendaal. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we wat haar favoriete adresjes zijn in de oudste stad van Nederland. 

Café Maxim

"Na drie jaar bedrijfsleiding zijn Femke en Kris (echte horeca mensen) vanaf 1 september 2021 eigenaren van Café Maxim geworden. Heerlijke plek om te genieten van drank en hapjes, maar vooral van Bottendaal en zijn gemêleerde bewoners."

Ontdek Bottendaal

Bakkerscafé Brood op de Plank

"Bakkerscafé Brood op de Plank heeft heerlijk biologisch brood en is een leuke plek om ’n kopje koffie te drinken of te lunchen op ’t oude Dobbelman terrein in Bottendaal."

Ontdek meer Nijmeegse bakkers

De Thiemeloods

"De Thiemeloods is een mooie plek met verschillende grootte van zalen. Vooral in de Foyer mag ik graag feestjes bezoeken en geven."

Lokaal De Ruyter

"De Ruyter is een wijn- en foodbar eveneens in Bottendaal. Gezellig borrelen of dineren; het kan allemaal! Na het diner wordt men hier niet weggekeken, integendeel. Hier kan men gezellig natafelen. Baas Gijs heeft samen met zijn gasten mooie verhalen te vertellen."

Ontdek meer wijnbars

Concertgebouw De Vereeniging

"Eerst heerlijk dineren in het restaurant van De Vereeniging en daarna naar een voorstelling. Of het nu Oleta Adams is, Maria João Pires of de OZO dansfeesten: het is voor mij altijd heerlijk vertoeven in dat prachtige gebouw in het hart van “mijn” Nijmegen."

Ontdek cultureel Nijmegen

Pension Bottendaal

"Mocht men na deze tour door Bottendaal in Nijmegen willen slapen, een leuk adres is Pension Bottendaal."

Ontdek meer hotels en B&Bs

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe