De favoriete plekjes van Ronnie

Ronnie Ruysdael was 20 jaar lang frontman van de feestband De Sjonnies. 'De Koning van de Polonaise' is een echte Nijmegenaar. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we wat zijn favoriete adresjes zijn in de oudste stad van Nederland. 

Grote Markt

"Een bakkie smaakt het lekkerst wanneer je bij de Hema boven in het restaurant gaat zitten. Als je door de spleetjes van je ogen uitkijkt over de Grote Markt, naar het Waaggebouw en de Stevenskerk, hoor je in de verte het hoefgetrappel naderen en waan je je in de Middeleeuwen."

Ontdek de Nijmeegse binnenstad

Valkhofpark & Waalbrug

"Heb je even tijd? Wandel dan via het Valkhofpark over de Waalbrug de stad uit. Zodra je de brug over bent ga je naar beneden in de richting van de spoorbrug. Nu volgt een korte vakantie. Onderweg even pintje pakken bij Waalzicht of De Zon. Kijk wel, vanaf het strandje, heel even, naar onze grote vriend ‘de Sint Steven’."

Ontdek het Valkhofkwartier

Keizer Karelplein

"Een oase van rust temidden van gruwelijk verkeersgeweld is het middelpunt van het Keizer Karelplein. Probeer met gevaar voor eigen leven, en een fles sterke drank onder de arm, dat middelpunt te bereiken en geniet samen met een handjevol pubers en zwervers van je slokje en van die autogekte om je heen."

Keizer Karelplein

Kronenburgerpark

"Als je vanaf het station richting de stad wil, neem dan de route langs het Kronenburgerpark. Het Kronenburgerpark van Frank Boeijen. Waar je 24-7 met de herten, geiten en eenden in gesprek kunt en waar je, bij mooi weer, over de koppen kunt lopen van de studenten die er hun maaltijdsalade naar binnen werken en er hun laatste blikje bier doorheen jassen."

Kronenburgerpark

Het witte bruggetje

"Als de zon flink schijnt wil ook ik lekker chillen aan het strand. Maar de Noordzee is zo ver weg. Geen probleem in Nijmegen. 'Ff de klompjes uit en het witte bruggetje over’ is het motto. Want dat witte bruggetje brengt je in de wereld van gitaarmuziek, illegale strandfeestjes, kampvuurtjes en een hoop lol. Onthouden dus: Het witte bruggetje! Neem wel a.u.b. je eigen troep weer mee :-)"

Ontdek het Rivierpark

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe