Beleef de Vierdaagsefeesten like a native

Marlijn Hoefnagel is marketing- en programmamanager van de Vierdaagsefeesten, het grootste evenement van Nederland. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we haar hoe je het beste de feesten kunt vieren. 

Een goede voorbereiding...

"Het loont de moeite om vooraf de app te downloaden en je favoriete programma’s op te slaan, zodat je die straks in één oogopslag bij de hand hebt en je vrienden mee kunt sleuren die minder goed zijn voorbereid. Inspiratie nodig? Volg dan één van de 7 thema’s en je vindt vanzelf de optredens die bij je passen. Kies er ook niet te veel en laat voldoende ruimte voor verrassing. Is het vol bij jouw favoriete artiest? Open dan de plattegrond in de app, daar vind je een druktemeter waarop je kunt zien waar nog meer dan voldoende ruimte is om te feesten."

Download de app

Ga naar een podium waar je nog nooit bent geweest

"Met zes nieuwe podia dit jaar zoals Park Kronenburg, Kelfkensbos Festival en Bloem van Valkhof Festival is dat geen moeilijke opgave, maar ik bedoel vooral: stap uit je comfort zone en ga eens kijken bij een plek die het minst voor de hand ligt. Je zult zien: op de Vierdaagsefeesten maak je de meest onverwachte vrienden. Even uit de festivaldrukte? Dat kan ook, bij een optreden in de Stevenskerk, Sint Jacobskapel of in Parkeergarage Kelfkensbos. Let op: hiervoor heb je wel een kaartje of reservering nodig."

Bekijk het volledige programma

Niet alleen muziek

"Op de Vierdaagsefeesten is zoveel meer te vinden dan alleen muziek: kunst, abseilen, lezingen, talkshows, theater, kermisattracties…  je kunt je vanaf de middag al vermaken en ook heerlijk blijven eten, het aanbod fijne foodtrucks is reuze."

Ontdek de verdieping van de feesten
Zomer expo

Koop een festivalbandje

"Sinds dit jaar zijn er ook festivalbandjes te koop, waarmee voor een tientje in 1x klaar bent met betalen voor de toiletten voor de hele week, én elke dag van de week iets leuks extra’s kunt doen. Van rondje in het reuzenrad tot karaokeballenbakdisco, van roesologisch ritueel tot arcadegame. Een heel tof aanbod, al zeg ik het zelf."

Lees meer over het festivalbandje

Zwaai de lopers uit

"Een echte doorgewinterde feestganger gaat tot het naadje. Feesten doe je zeven dagen lang, en op je topavond trek je ‘m door in de kroeg tot in de vroege uurtjes, waarna je op de wedren iets te enthousiast de lopers aanmoedigt bij de start. Daarna een paar uur rustig slapen, klaar voor de volgende feestronde."

Ontdek de Vierdaagse

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe