De favoriete plekjes van Perry

Perry Ubeda is beoefenaar van verschillende vormen van vechtsport. Hij verwierf wereldfaam door als enige ter wereld de wereldtitels te behalen in de vier varianten van het kickboksen. Hij is geboren en getogen in Nijmegen. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we wat zijn favoriete adresjes zijn in de oudste stad van Nederland. 

N70 Wandelroute & Valkhofpark

"Nijmegen, een geweldige stad gelegen tegen een mooi heuvelachtig natuurlijke omgeving. Voor de liefhebbers van wandelen: in Nijmegen zijn er verschillende mogelijkheden om te starten aan één van de mooiste wandelroutes van Nederland, de N70. Loop over de paden waar de Romeinse soldaten gelopen hebben. Onderweg op de route zijn er verschillende mogelijkheden om te rusten en te genieten van een hapje en een drankje bij verschillende horecagelegenheden. Later op de dag dan misschien nog een bezoekje aan het Valkhofpark, waar nog een gedeelte van een Romeinse zetting te zien is. Dus ook om te genieten van de natuur, en van oude cultuur: Nijmegen!"

Ontdek meer wandelroutes

Hezelstraat

"Een geweldig centrum, bosrijke omgeving, en aan de Waal gelegen. Wat wil een bezoeker van onze geweldige stad nog meer! Wat dacht je ervan om de Hezelstraat te bezoeken, de oudste en gezelligste winkelstraat van Nederland. Met een enorme verscheidenheid aan verschillende winkels en horecagelegenheden. Heerlijk in de zon zitten op een van de vele terrasjes, na het bezoeken van een leuke winkel. De Hezelstraat, daar moet je zijn geweest als bezoeker van onze geweldige stad Nijmegen..."

Ontdek de oudste winkelstraat van Nederland

De Kaaij

"De zomer, behalve dat ik het natuurlijk heerlijk vind om buiten te zijn, en dan natuurlijk helemaal bij wat warmere dagen. Kijk ik vooral uit naar de zomer, alleen al omdat ik dan weer regelmatig naar De Kaaij kan gaan. Mijn favoriete culturele activiteit is toch wel De Kaaij, natuurlijk een geweldige locatie, onder onze Waalbrug. Drie maanden lang muziek, entertainment, hippie markt, theater, eten, drinken, maar vooral ook de bezoekers van De Kaaij. Zij maken de Kaaij zo bijzonder. De mensen die er komen staan open voor ontmoetingen met andere bezoekers. Gewoon bij wildvreemde mensen aan tafel gaan zitten en een gesprek voeren, dat is de Kaaij voor mij. Ongedwongen jezelf kunnen zijn, waar kan dat tegenwoordig nog: bij De Kaaij. Ik kijk er weer enorm naar uit. Na mijn werk, of in het weekend ga ik er graag heen, er is altijd wat te beleven!"

Ontdek de Waalkade & De Kaaij

Ieder Z'n Vak

"Altijd als ik in de Hezelstraat op een terrasje zit, en ik raak aan de praat met iemand die niet uit Nijmegen komt, dan probeer ik altijd als winkel tip, Ieder Z'n Vak te noemen.
Ik vind het een geweldige winkel. Iedereen kan daar een eigen vak van één meter breed en twee meter hoog huren. Dat betekent dus dat je in één winkel, allerlei verschillende artikelen kunt kopen. Veel zelfgemaakte producten, maar ook wat vintage spullen. Echt van alles wat. Als ik voor iemand een cadeautje moet kopen, dan loop ik er altijd even naar binnen. Meestal kom ik er met iets speciaals uit. Dus mijn winkel advies voor Nijmegen: Ieder zijn Vak"

Lees meer over Ieder Z'n Vak

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe