De favoriete plekjes van Jip

Jip Sanders is een sportieve influencer en gedragswetenschapper Speciaal Onderwijs. Jip mag dan wel geboren zijn in Brabant, maar in Nijmegen voelt zij zich thuis. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we wat haar favoriete adresjes zijn in de oudste stad van Nederland. 

Bar Cali

"Als ik Cali binnenstap, krijg ik door de internationale en hippe sfeer direct het gevoel alsof ik op reis ben. Maar ik kom hier naast de gezelligheid, ook voor de rijkelijk gevulde (vega(n) maaltijdplanken bestaande uit onder andere smaakvolle soepjes, heerlijke pasteitjes, verschillende kroketjes en krokante bloemkoolnuggets."

Lees meer over Bar Cali

Make My Day

"Kleding, schoenen, interieur accessoires, boeken, gadgets, kaarten, sieraden… Als je een dagje komt shoppen in Nijmegen kun je Make My Day naar mijn mening niet overslaan! Waarom? Er is een aparte mannen-, vrouwen- én sieradenwinkel met hele toffe items. Voor elk wat wils dus."

Lees meer over Make My Day

Restaurant Nibbles

"Ook ben ik regelmatig bij Nibbles te vinden, als het minder mooi weer is binnen in de gezellige serre en als het zonnetje schijnt het liefst met een wijntje op het sfeervolle terras. Lekker lang tafelen onder het genot van Mediterraanse hapjes. Benieuwd geworden? Mijn persoonlijke favoriete gerechtjes zijn de risotto bitterballen, polentafrites én de nacho’s met avocado!"

Ontdek meer romantische restaurants

Bob & Bill conceptstore

"Bob & Bill, een knusse en kleurrijke conceptstore aan het begin van de Lange Hezelstraat. Naast mooie kledingitems, vind je hier ook toffe interieur accessoires en sieraden, die nét iets anders zijn dan de items in de grotere winkelketens en daardoor een plek waar ik regelmatig even binnenwandel."

Ontdek meer conceptstores

Spiegelwaal

"Zeker wekelijks ben ik hardlopend of wandelend te vinden bij de Spiegelwaal. Een plek waar je kunt uitkijken over de Waal met de prachtige skyline van Nijmegen! En daarom een van mijn favoriete plekken om (vaak letterlijk) even uit te waaien na een drukke dag."

Ontdek het Rivierpark

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe