De favoriete plekjes van Eva

Eva Eikhout is programmamaker en presentatrice bij BNNVARA. Ze woont met haar vriendinnen in een Nijmeegs studentenhuis en houdt wel van een feestje. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we wat haar favoriete adresjes zijn in de oudste stad van Nederland. 

Lekkerste koffie bij PUCK

"PUCK is voor mij de plek waar ze de allerlekkerste koffie hebben, waar ik graag met vrienden naartoe ga, maar ook heel graag alleen met een boek ga zitten. Het is hier lekker rustig en het liefst zit ik in de hoek achter het grote raam zodat ik mensen kan kijken die voorbij komen lopen."

Ontdek meer koffiebars

Heerlijk eten bij Credible

"Bij dit restaurant werken vriendinnen van mij en ook mijn zusje! Je kunt hier leuke spelletjes spelen, borrelen, er worden plaatjes gedraaid, je kunt er lekker eten. In de winter is het lekker warm binnen en in de zomer kun je heerlijk buiten op het terras zitten. Credible is mijn favoriete plek tijdens de vierdaagsefeesten omdat roze woensdag daar het leukste is; er staan dan allemaal Drag Queens op te treden!"

Ontdek meer lekkere restaurants

Borrelen bij Paak

"Paak is een bar die onlangs is geopend in de Bloemersstraat en waar ik sindsdien vrijwel ieder weekend ben geweest! Het is onwijs mooi ingericht binnen, je kunt er lekker borrelen en eten, en later op de avond wordt de dansvloer geopend en worden er plaatjes gedraaid. Ze draaien vooral elektronische muziek, techno en house, iets wat je nergens anders in de stad hoort."

Ontdek meer leuke borrelplekken

Bijzondere plek: De Wedren

"Een bijzondere plek voor mij: De Wedren, omdat ik daar zo vaak om 5:00 uur ‘s ochtends heb gestaan tijdens de vierdaagse. Zodra we de club of de kroeg uitkwamen gerold gingen we standaard naar de Wedren om daar de lopers tegemoet te zwaaien. Veel mensen doen dit, waardoor het voor mij symbool staat voor een plek waar je in het holst van de nacht je vrienden tegen komt, maar ook nieuwe mensen leert kennen."

Ontdek de Vierdaagse

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe