Van een week Otis x Brebl naar een maand vol concerten: interview met Meneer Otis

| Amy Ruiters

Normaal gesproken staat het Kronenburgerpark met de Vierdaagsefeesten te swingen tijdens Otis Park, echter is het verhaaltje over de gevolgen van corona nu wel bekend bij iedereen. Gelukkig gaat het hier over een veel fijner verhaal, een nieuw plan!

Meneer Otis, organisator van dit festijn in Kronenburgerpark, gaat je oren namelijk voorzien van de fijnste klanken in samenwerking met Brebl. Wanneer de zon langzaam wegzakt achter de horizon, kun je op je fiets naar het mooie Honigcomplex waar de zwoele zomeravonden van juli worden gekleurd door het muzikale genot van jazz, funk en soul. Otis x Brebl staat iedere avond in juli voor je klaar, dus swingen maar!


Roy Potijk, eigenaar van Meneer Otis

23 concerten en 4 jamsessies​ in een maand

Nadat Meneer Otis vorig jaar te horen kreeg dat het grote feest niet doorging hadden ze ad hoc een volledig programma neergezet in Brebl met allerlei Nijmeegse artiesten en mensen die iets met Nijmegen te maken hadden. Een week lang ging het feest corona-proof door bij op het podium van Brebl. Dit jaar was natuurlijk een ander verhaal. Een plan B voor de Vierdaagsefeesten was duidelijk een goed idee en wel zo een waarbij een groot deel van de acts die in het Kronenburgerpark zouden staan, een plekje konden krijgen in het programma. Zogezegd zo gedaan. Van een week Otis x Brebl naar een volledige maand.

Verschillende optredens van Otis x Brebl

Muzikanten uit heel Nederland komen naar het verwelkomende Brebl. Maar liefst 23 concerten en 4 jamsessies staan op het programma. “We hebben altijd veel jonge bands, conservatorium studenten en net afgestudeerden.” Er zijn ook een aantal special guests en eigenlijk belooft iedere avond even bijzonder te worden. De eerste twee weken zitten er alweer op. Meneer Otis vindt het nu al enorm gezellig, hij legt uit dat het altijd een beetje afwachten is want “we bedienen alle leeftijden hier, van 18 tot 80 als het ware.” Dat geeft juist ook een goede sfeer “mensen zijn blij, er is veel interactie en de bands hebben er zin in. Dit voel je terug!” Meneer Otis ziet een behoefte om een babbeltje te maken en door het werken met reserveringen en kaartjes blijft er iets intiems en persoonlijks bij ieder optreden. “Eigenlijk moeten we een corona tent hebben als alles weer terug naar normaal is” grapt hij.

''Laat je verrassen door de muziek''

Op de vraag welke avond je nu echt niet mag missen kon Meneer Otis geen antwoord op geven. Tijdens de Vierdaagsefeesten komen mensen gewoon voor de muziek naar het park en niet voor een bandje specifiek. Zo kun je ook naar Otis x Brebl komen vertelt Otis, “eigenlijk bedenk je gewoon wanneer je een avondje uit wil en dan kom lekker langs. Laat je verrassen door de muziek.”  Wil je je toch eerst verdiepen in het aanbod? Dan is er de Otis x Brebl playlist op Spotify en op de website staan alle biografieën compleet met filmpjes en meer. “We willen niet testen voor toegang omdat van deze muziek ook zittend te genieten is en we willen het laagdrempelig houden.”  Het gaat ook niet om volle zalen voor Meneer Otis, al is dit natuurlijk ook mooi, “Ik zit altijd in die niche dingen: jazz, storytelling, klein toneel, alles met een soort avant garde laagje. Het is mooi als het druk is en het is vooral mooi als iedereen die zit een goeie avond heeft.”

Optreden van Noa Lauryn

Meneer Otis heeft als grote visie om de nieuwe samenwerkingen die allemaal zijn ontstaan afgelopen jaar door te zetten in en rondom Nijmegen: een prachtig netwerk te bouwen waar jonge studenten in de muziek hun weg kunnen vinden. “Voor alle muzikanten de hele reis begeleiding bieden en mogelijkheden faciliteren.”

Omarm de niche cultuur in Nijmegen

Na deze muzikale maand staat er na de zomer nog van alles op het programma, dus kijk vooral op de website. Een grote highlight die eraan komt is het Storytelling Festival, het eerste weekend van december. Maar voor nu is de aanrader om gezellig naar Brebl te komen en mee te genieten! “Omarm de niche cultuur in je stad want dat geeft het zoveel kleur! De stad die leeft. Brebl bruist, een oude loods met mooie klanken” Meneer Otis werd er bijna poëtisch van.

Fotografie: Yoas Huwaë en Otis x Brebl
Portretfoto: Paul Rapp

Dit vind je misschien ook leuk