De favoriete plekjes van Teun

Teun Peters is een bekende Youtuber, cameraman en acteur. Tevens geeft hij gastlessen op scholen en organisaties over mediawijsheid. Teun woont in Nijmegen-Oost. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we wat zijn favoriete adresjes zijn in de oudste stad van Nederland. 

De Waalbrug

"De Waalbrug is een van mijn favoriete aangezichten en plekken van de stad Nijmegen. Het grote gevaarte is misschien niet meer in zijn mooiste staat van zijn, maar het is voor mij wel een witte vriendelijke reus die me weer thuis verwelkomt. Ik vind het altijd heerlijk om na een lange dag werken in het noorden de brug over te rijden en rechts de prachtige Waalkade te zien. Home sweet home!"

Ontdek het Rivierpark

Heumensoord

"Heumensoord is een prachtig natuurgebied net buiten Nijmegen. Er worden verschillende wandelroutes aangeboden. Van een twee kilometer lang familiepad, tot een uitdagender stukje van tien kilometer. In de tijd dat mijn vriendin zwanger was en we onze buurt al honderd keer gezien hadden met onze wandelingetjes, verveelde dit stukje groen nooit. De ene keer de route linksom, de andere keer de route rechtsom. Het leuke aan de routes is dat je verschillende soorten groen doorkruist. Van heide en zandvlaktes, tot dichter begroeide stukken. Voor ieder wat wils. (Ook voor mijn dochtertje die inmiddels geboren is.)"

Ontdek de Nijmeegse natuur

Beij Ons

"In het hartje van Oost ligt het gezellige café Beij Ons. Ja, dat kan nogal voor spraakverwarring zorgen als je hier af wilt spreken. Maar naast dat is het een op en top gezellige kroeg waar je kunt genieten van heerlijk eten, een (bier)proeverij, bordspelletjes en niet te vergeten de PUBQUIZ! Vooral in de zomer is een bezoekje aan Beij Ons zeker de moeite waard. Het terras is dan uitgebreid tot en met het veldje tegenover het café. Met een witbiertje in je korte broek een pubquiz spelen op het terras; hét recept voor een perfecte zomeravond."

Ontdek meer leuke cafés

Restaurant Tati

"Als bewoner van Nijmegen-Oost met vegetarische voorkeuren is restaurant Tati onmisbaar. Je kunt hier blind een keuze maken van de menukaart zonder dat je je zorgen hoeft te maken of het wel te eten is. De vegetarische én vegan keuken heeft nog nooit zo verrassend gesmaakt. Zelfs de vleeseter kan hier zijn smaakpapillen laten dansen want vegetarisch en vegan kan écht heel goed zijn."

Lees meer over Tati

The Barberstation

"Al sinds ik op de middelbare school zat en elke dag uit de trein stapte op spoor 35a, zit daar de leukste herenkapper en barbier van Nederland; The Barberstation. Een barbershop waar de man echt centraal staat en je de leukste gesprekken kunt voeren met het personeel. Onder het genot van een biertje(!) word je omgetoverd van verwaarloosde sloeber tot Peaky Blinders hoofdrolspeler."

Ontdek meer kappers & barbershops

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe