Beleef de Eurogames like a native

Céderique Ortmans is coördinator bij de Eurogames 2022 (27-30 juli)​. Tijdens dit evenement komen duizenden sporters uit Europa samen om te sporten ongeacht hun genderidentiteit of seksuele geaardheid. Als onderdeel van onze Nijmegen Like A Native serie, vroegen we hem hoe je het beste de Eurogames kunt beleven. 

"Ik ben Céderique, inwoner van Nijmegen sinds 2009. Hier komen wonen in mijn Studententijd en blijven wonen in Nijmegen, omdat het een heerlijke stad is. Ik ben tijdens mijn studententijd verknocht geraakt aan roeien. Inmiddels daar al veel in gedaan en ben nu bezig met het organiseren van de EuroGames Roeiwedstrijd. Roeien is één van de 19 sporten die de EuroGames 2022 in Nijmegen zal hosten. Dit ligt mij zeer aan het hart, zelf ben ik homo en zoals aangegeven is roeien mijn nummer één sport."

De Spiegelwaal

"De Spiegelwaal is mijn tweede thuis, hier zit Roeivereniging de Waal en ik vind het heerlijk om lekker op het water te zitten. Je kunt in het rivierenpark zowel van een stadvibe als de natuur genieten. De combinatie van het centrum van de stad en de natuur op loop afstand maakt dit een heerlijke plek om te zijn. Rond het water kun je ook heerlijk wandelen, dat doe ik ook vaak als ik niet in de roeiboot zit."

Ontdek het Rivierpark

Lentse Plas

"Op een zinderende zomerdag kun je mij bij de Lenste Plas vinden om even wat verkoeling op te zoeken. Heerlijk op het strand liggen of op een opblaasbare flamingo er ronddobberen. Wat drankjes mee of je kunt er ook prima een versnapering kopen bij de horeca punt op het strand. Mocht je na het zwemmen nog even willen eten dan kun je dat heerlijk bij Moeke doen, vergeet dan niet wel nog wat andere kleren mee te nemen."

Ontdek de Nijmeegse natuur

De Regenboog

"Als je zin hebt om lekker te dansen en naar een echt café wilt gaan, ga dan naar De Regenboog. Ze hebben terugkerende activiteiten zoals House of Thomtom. Daarnaast organiseren ze ook andere leuke activiteiten. Mocht je ergens heen willen voor een drankje waar je je zelf kan zijn dan is De Regenboog de plek om naar toe te gaan."

De Regenboog

Kiss Kiss

"Daarnaast kent Nijmegen ook een terugkerend evenement in het Doornroosje, het Kiss Kiss. Het vindt 4 keer per jaar plaats en is heerlijk als je wilt dansen, en een leuk act wil zien tijdens het dansen. Het is een terugkerend evenement dat al 30 jaar plaats vindt. Ik kan hier altijd heerlijk mij zelf zijn en genieten van de ongedwongen en open sfeer."

Kiss Kiss

Down Town

"Als ik de vraag krijg: ‘Céderique waar kan ik lekker lunchen in Nijmegen?’ Dan zeg ik altijd Down Town. Het is een wat kleine zaak waar je heerlijk kunt ontbijten, brunchen of lunchen. Het ligt achter de Waag die aan de drukke Markt ligt. Als je bij Down Town zit heb je even een heerlijk oase van rust heel dicht bij het drukke centrum."

Ontdek meer lunchplekken

Tips van andere natives - Waar Nijmegenaren heen gaan

Ontdek Nijmegen - Old city, young vibe