6x kerstvakantie tips voor studenten

Heb je een paar vrije dagen voor de boeg? In Nijmegen kun je deze lekker vullen met dansjes, hapjes, drankjes en allerlei leuke activiteiten. Benieuwd naar alle kerstvakantietips voor studenten? Wij delen ze graag!

1. De Nijmeegse Winterweken

Van 17 december t/m 8 januari zijn de Nijmeegse Winterweken. Dan kun je langs de meest grote, indrukwekkende lichtsculpturen lopen inclusief een toffe muziekquiz. Daarnaast is er live muziek en straattheater. Ook een aanrader: bij Café Holt kun je op woensdag 28 december 2022 en zaterdag 7 januari 2023 tussen 19.00 en 21.00 uur muziekbingo spelen! Daar komen de mooiste, grootste en meest foute hits voorbij.

Zijn jij en jouw vrienden echte bierliefhebbers? Neem dan een bezoekje aan de bierproeverij in de kelder van de Stevenskerk. Op 17 december is er zelfs een speciale bierproeverij met champagnebieren.

2. Feesten in de kerstvakantie

Dansen en genieten op disco, house, techno en nog meer genres… Het kan allemaal, want de agenda van Nijmegen staat vol feestjes deze kerstvakantie:

Feesten met kerst

Dansend kerst vieren? Deze feestjes zijn er met kerst:

Feesten met oud en nieuw

Knallend het jaar afsluiten? Wij hebben alle oud en nieuw feestjes voor je op een rijtje gezet.

3. Een feestelijk hapje eten met kerst

Wil je samen met je huisgenoten genieten van een uitgebreid kerstdiner? De Nijmeegse horeca heeft weer heerlijke kerstmenu’s waar je van kunt genieten tijdens de kerst. Toon organiseert zelfs een Christmas High Cocktail avond op kerstavond. Proost!

4. Schaatsen met kerst

Zin in een actief uitje met kerst? Bij Travium zijn ze geopend op eerste en tweede kerstdag! De openingstijd is dan van 10.30 tot 17.00 uur. Omdat alleen de ijshockeybaan geopend is, gelden er ook nog eens kortingstarieven.

Kerstdiner

5. Bijkletsen tijdens de borrel

De kerstvakantie is het perfecte moment om weer bij te kletsen met vrienden en vriendinnen tijdens een gezellige borrelavond. Bekijk hier op welke plekjes je tot laat kunt borrelen in Nijmegen.

6. Films kijken in de bioscoop

In december staan er weer steengoede films op de bioscoopagenda. Bestel een lekker drankje en popcorn erbij en geniet van een avond vol kijkplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...