Kerst

8x kerstvakantie tips voor studenten

Een gezellige, knusse tijd in het jaar: kerstmis. In de kerstvakantie wil je genieten en volop kerst vieren! Voor studenten hebben wij dé tips voor de kerstvakantie. Van goedkoop kerstdineren tot leuke dingen om te doen in de kerstvakantie.

1. Goedkoop kerstdiner met je studentenhuis

Hoe gezellig is het om een kerstdiner met je studentenhuis te organiseren? We snappen natuurlijk dat je hier niet veel geld aan kwijt wilt zijn. Je hebt al zo veel kerstcadeaus gekocht! Een slimme tip om geld te besparen met het kerstdiner is om een kerstbuffet te organiseren. Kleine hapjes of gerechten op de tafel, versiering, een kerstborrel, en het is een kerstdiner als geen ander! Voor de kerstversiering kun je vragen of je thuis wat mag lenen. Maar je kunt voor weinig geld veel leuke kerstdecoratie kopen, of buiten leuke kersttakken verzamelen. Wees creatief!

Heb je wel wat geld te besteden? Kijk dan eens welke kerstmenu's de Nijmeegse horeca aanbiedt.

Kerstdiner

2. Spelletjesavond organiseren

De kerstvakantie is het perfecte moment om met zijn allen bij elkaar te komen. Plan een avondje met jouw studentenhuis of gezin in om een gezellige spelletjesavond te houden. Denk bijvoorbeeld aan een potje Mens Erger Je Niet, 30 seconds of maak een eigen kerstquiz. Voor de competitieve studenten onder ons, kun je er een wedstrijd van maken door een scoreboard bij te houden. Nog geen spelletjes in huis? Bij Moenen & Mariken, een spelletjesspeciaalzaak, haal je online alles wat je nodig hebt.

3. Cocktailavond, reden voor een feestje!

Een cocktailavond is niet alleen lekker, het is ook een excuus om je lekker op te tutten en een feestje te vieren. Je kunt een cocktailavond op verschillende manieren organiseren. Bijvoorbeeld door iedereen in duo’s verschillende cocktails te laten maken. Dan heb je de hele avond een cocktailproeverij! Of laat iedereen een thema trekken door het op kaartjes te schrijven. Wie weet moet je dan wel een cocktail maken in het thema kerst.

Heb je voor ogen welke cocktail je gaat maken en ben je op zoek naar lekkere drankjes? De lekkerste whisky, gin en rum haal je natuurlijk bij Versailles of ga naar de Gall & Gall voor een speciaal drankje.

4. Een foute kerstfilm kijken

Zin in een lekker fout kerstavondje? Daar hebben wij het perfecte recept voor. Wat heb je nodig? Een foute kerstfilm, met een foute kerstpyjama en kerstsokken. Het is de perfecte activiteit als je zin hebt in een rustig avondje op de bank in comfortabele kleding! Om de avond nog leuker te maken, kun je samen met je huisgenoten van tevoren kerstsnacks bereiden. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke kersttaart of chocoladecupcakes met kerstdecoratie.

Film kijken met kerst

5. Karaoke-avond met kerstnummers

Wat is nou beter dan een karaoke-avond? Juist, een karaoke-avond met kerstnummers! Wie kent er nou niet de kersthit All I Want for Christmas Is You? Maak een lijst op Youtube met karaoke-versies van kerstnummers, of zet een bestaande lijst op en zingen maar! Vergeet vooral niet een leuk filmpje te maken, dan kun je altijd nog terugluisteren naar de zangkunsten van je huisgenoten.

Microfoon

6. Opwarmen tijdens een koude dag

De koude dagen zijn aangebroken. Maar dat is geen reden om binnen te zitten! Met goede winterkleding kun je zo een dagje door het centrum van Nijmegen lopen of een leuk ommetje wandelen. Om tussendoor lekker op te warmen kun je een warme chocolademelk of koffie halen in de binnenstad. Zo maak je de kerstwandeling helemaal af.

7. Kerstkaarten maken en versturen

Tegenwoordig is een appje snel verstuurd en een makkelijke manier om iemand fijne feestdagen te wensen. Maar hoe leuk is het om je eigen kerstkaarten te maken en te versturen? Dat maakt het net wat persoonlijker. Je kunt ook een foto uitprinten en deze op een kaart plakken. Of ga samen met je gezin, huisdier of met je studentenhuis op de foto en print deze uit en plak hem op een kerstkaart.

Kerstkaarten

8. Geniet van de Nijmeegse Winterweken

De sfeer in de stad tijdens de Nijmeegse Winterweken, die wil je niet missen! Van 18 december t/m 9 januari is de stad prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht grootse indrukwekkende lichtsculpturen. Wil jij dit zien? Loop dan de route door de stad en ervaar de Winterse sferen in Nijmegen! Ook is er een quizroute voor (jong)volwassenen tijdens de Nijmeegse Winterweken. Speel jij mee? Lees hier meer over de activiteiten tijdens de Nijmeegse Winterweken.

 

Dit vind je misschien ook leuk...