10x leuke uitjes in Nijmegen wanneer het regent

Als het zonnetje weg is en het weer gaat regenen, dan ben je het al snel beu om binnen te zitten. De kinderen vliegen tegen de muren omhoog en de televisie draait overuren. Hoog tijd om erop uit te gaan! Want ook nu met slecht weer zijn er leuke dingen te doen in Nijmegen. We zetten onze tips voor je op een rijtje.

1. Bezoek musea in Nijmegen

Veel musea hebben leuke activiteiten voor kinderen. Op die manier hebben ze niet alleen een leuke middag, maar steken ze er ook nog iets van op. Let wel op dat je van tevoren moet reserveren! 

MuZIEum

In het MuZIEum ervaar je zelf hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Ga op ontdekkingstocht in een wereld waar horen, ruiken, proeven en voelen opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Op het interactieve doe-plein test je hoe goed jij geuren herkent of leer je in braille schrijven.

De Bastei

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier de Waal en de stad Nijmegen. Je gaat hier op reis door het verleden, het heden en de toekomst en ontdekt de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. Kleine onderzoekers worden uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar bepaalde vissen of uilenballen te pluizen.

Meer musea

2. Kijk een film in de bioscoop

Aan bioscopen geen gebrek in Nijmegen. Voor een leuke, spannende of mooie film kun je terecht bij Pathé, Vue of LUX. Met de popcorn op schoot laat je je meevoeren met de nieuwste films en vergeet je even de wereld (en regen) om je heen.

3. Kijk een voorstelling

Ga naar een voorstelling bij De Lindenberg of Concertgebouw de Vereeniging. Ook kun je interessante debatten en lezingen bijwonen in LUX, of naar een mooie voorstelling in de Stadsschouwburg.

4. Online shoppen bij Nijmeegse ondernemers

Met slecht weer ga je natuurlijk niet graag de stad in om te shoppen. En grote kans dat je de welbekende webwinkels al uitgespeeld hebt of niet zo'n fan bent van de grote winkelketens. Gelukkig zijn er genoeg online webshops van Nijmeegse ondernemers om toch te kunnen shoppen. Zo steun je de lokale ondernemer én hoef je het huis niet uit!

5. Shoppen in Dukenburg

Zin om te shoppen, maar regent het buiten? Of wil je gewoon naar één plek waar je alles kunt vinden? Ga dan naar winkelcentrum Dukenburg. Van snoep tot huishoudelijke artikelen, van supermarkt tot aan echte vlaaien. En van kleren shoppen tot aan een nieuwe mobiel uitzoeken. In het winkelcentrum van Dukenburg vind je het allemaal! Parkeren? Dat doe je gewoon onder het winkelcentrum, want de eerste 2 uur zijn gratis.

6. Vergeet de wereld om je heen

Ga naar EnjoyVR om letterlijk de wereld om je heen te vergeten. Hier stap je namelijk een compleet andere wereld in dankzij de Virtual Reality bril die je draagt. Wat dacht je ervan om op safari te gaan, de Mount Everest te beklimmen of op 160 meter hoogte over een plank te lopen?

7. Doe iets actiefs binnen

Bij LaserQuest leef je je uit met laserguns. In de donkere, mysterieuze arena speel je dit strategische, maar vooral leuke spel. Liever iets minder actie en adrenaline? Daag elkaar dan uit op de glow in the dark midgetgolfbaan. Zin om een dagje te springen en trucjes te doen op een trampoline? Bezoek Jumpsquare!

9. Kunst kijken

Nijmegen is een echte cultuurstad en kent vele expositieruimtes, kunstpodia en galerijen. Er is dus altijd ergens cultuur te snuiven en kunst te ervaren. Ontdek de nieuwste exposities en laat je inspireren. Deze locaties mag je zeker niet missen!

10. Heerlijk ontspannen 

Wat is nou lekkerder dan een dagje heerlijk ontspannen? Al helemaal als het buiten slecht weer is! Na een dagje Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen of bij Sanadome Hotel & Spa Nijmegen loop je heerlijk zen naar buiten. 

Dit vind je misschien ook leuk...