Muziekquizroute

Er is een muziekquizroute voor (jong-)volwassenen én een muziekquiz voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel download de app via de Apple store of klik hier voor de Android versie met speelcode: NWW. Scan de QR codes langs de route, test jouw ‘Nijmeegse’ muziekkennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelste? De beste? Dan maak je kans op een toffe prijs: de lokale bon van Nijmegen, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad!

De muziekquizroute is dagelijks tussen 12.00 en 23.00 uur van 17 december t/m 8 januari gratis te lopen.

Route voor (jong-)volwassenen

Hoe werkt het?

  • Scan één van de QR-borden en download gratis de Nijmeegse Winterweken-quiz app op je mobiel. Meld je aan en je kan direct beginnen!
  • Per stop krijg je een inleidende tekst, afbeelding, video of muziekstuk over de daarop volgende muziekvraag, gevolgd door de vraag. Beantwoord de vraag en zie gelijk of je het antwoord goed hebt. Daarna volgen instructies zodat je de route door Nijmegen kunt volgen en het volgende QR-bord kunt vinden. Je kunt de route bij ieder bord beginnen. Heb je de route niet helemaal af? Je antwoorden worden opgeslagen als je een account hebt gemaakt met een e-mailadres. Je kan op een ander moment tussen 17 december tot en met 8 januari je route vervolgen.
  • Indien je een bord niet kan vinden is er de mogelijkheid om die vraag over te slaan of kan je het bord opzoeken op de plattegrond die in de app of hier te vinden is.

Doe mee en win!

Heb je de meeste goede antwoorden in de kortste tijd? Dan maak je kans op een Nijmeegse lokale bon, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad.

Praktisch

De route is ongeveer 3 kilometer lang en heeft 20 vragen over muziek die te maken hebben met Nijmegen en/of Kerst. De quiz duurt ongeveer 1,5 uur. De quizapp kun je downloaden via Google Play, Applestore of door het scannen van een van de quizborden tussen 17 december en 8 januari. Speelcode: NWW. De quiz is dagelijks te doen tussen 12.00 en 23.00 uur.

Route voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar

Hoe werkt het?

  • Als volwassene scan je één van de 9 QR-codes in een grote gouden ster bij een van de lichtsculpturen en vervolgens download je gratis de Nijmeegse Winterweken-quiz app op je mobiel. Meld je aan en je kan direct beginnen!
  • Per stop (in totaal 9, bij iedere lichtsculptuur 1) krijg je een inleidende tekst, afbeelding, video of muziekstuk over de daarop volgende muziekvraag, gevolgd door de vraag. Beantwoord de vraag en zie gelijk of je het antwoord goed hebt. Daarna volgen instructies zodat je de route door Nijmegen kunt volgen en het volgende QR-bord kunt vinden. Je kunt de route bij ieder bord beginnen. Heb je de route niet helemaal af? Je antwoorden worden opgeslagen als je een account hebt gemaakt met een e-mailadres. Je kan op een ander moment tussen 17 december tot en met 8 januari je route vervolgen.
  • Indien je een bord niet kan vinden is er de mogelijkheid om die vraag over te slaan of kan je het bord opzoeken op de plattegrond die in de app of hier te vinden is.

Doe mee en win!

Heb je de meeste goede antwoorden in de kortste tijd? Dan maak je kans op een Nijmeegse lokale bon, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad.

Praktisch

De route is ongeveer 3 kilometer lang en heeft 9 vragen over muziek die te maken hebben met Nijmegen en/of Kerst. De quiz duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van het loop tempo. De quizapp kun je downloaden (vanaf 12 december) via Google Play, Applestore of door het scannen van een van de quizborden tussen 17 december en 8 januari. Speelcode: NWW. De quiz is dagelijks te doen tussen 12.00 en 23.00 uur.

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren. Dagelijks te bezoeken tussen 12.00 en 23.00 uur.

Lees meer