Bierproeverij Nijmeegse Winterweken

Openingsproeverij Nijmeegse Winterweken

Openingsproeverij – Bier & Champagne

De dagen zijn inmiddels donker geworden! De decemberkalenders worden volop gekrast, de oudejaarsloten gekocht en de oliebollenmix is niet aan te slepen. Dat kan maar één ding betekenen: Het einde van het jaar is in zicht! Om de opening van de winterweken een mooi cachet mee te geven is er een bijzondere openingsproeverij georganiseerd op zaterdag 17 december.  

Champagnebier is een van de nieuwste en meest interessante biersoorten van het moment. Champagnebieren zijn meestal delicaat met een hoog alcoholpercentage. De bieren hebben een hoog koolzuurgehalte en zijn soms gekruid. De kleur kan variëren van zeer licht tot donkere tinten. Champagnebier wordt verkocht in een champagnefles van 0,75 liter met een kurk. Deze Brut bieren zijn nog zeer uniek in Nederland.

In de kelder van de Stevenskerk worden bieren gerijpt en het doet ook dienst als bijzonder en sfeervol proeflokaal voor deze proeverij. In dit gezellige proeflokaal staat op 17 december 2022 een heerlijke bierproeverij van 5 bijzondere champagnebieren op je te wachten. Uiteraard mogen de oliebollen niet ontbreken.

Wil je tijdens deze proeverij officieel omgedoopt worden tot Sabreur de la Biere”?  Voor €9,95 kun je het sabreren aan deze proeverij toevoegen. Gegarandeerd naar huis met een onvergetelijke ervaring!

17 december zaterdagavond van 17.30 tot 20.00 uur.

Tickets à €39,50 p.p. voor deze proeverij koop je hier.

Deze proeverij gaat door vanaf een minimumaantal van 15 deelnemers. Bij minder aanmeldingen heeft de organisatie het recht om de proeverij te annuleren. Met de op dat moment al ingeschreven personen wordt gezocht naar een andere datum of je krijgt een bierpakket met schuim t.w.v. €50,-.

Bierproeverij Nijmeegse Winterweken

Een proeverij van vijf bijzondere speciaalbieren!

Wil je komende winter genieten van een originele en lekkere activiteit? Kom dan naar de Stevenskerk! In de kelder van de Stevenskerk worden bieren gerijpt en het doet ook dienst als bijzonder en sfeervol proeflokaal voor de proeverijen. In dit gezellige proeflokaal staat een heerlijke bierproeverij op je te wachten. Een diversiteit aan bieren, interessante verhalen en veel bierige informatie staan je te wachten tijdens deze 1,5 uur durende smaakvolle activiteit. Neem je vrienden of familie mee en laat je onderdompelen in ons enthousiasme over bier.

Bier heeft van zichzelf een rijke historie. Maar ook voor de Stevenskerk heeft bier een belangrijke rol gespeeld. In de kerk hangen verspreid namelijk diverse prachtige kroonluchters Het Nijmeegse stadsbestuur bestelde rond 1640 koperen kroonluchters die je vandaag de dag nog steeds ziet hangen in de kerk. Voor de kosten liet het stadsbestuur de Nijmeegse gilden opdraaien. De 4 grote luchters hebben 30 armen, de 10 kleinere hebben 16 armen. Allemaal bevatten ze schildjes met afbeeldingen die verwijzen naar het gilde dat de kroonluchter betaalde. De 4 grote werden geschonken door de grootste gilden van de stad. En laat een van die gilden nu het brouwersgilde zijn…

De proeverij gaat door vanaf een minimumaantal van 10 deelnemers. Bij minder aanmeldingen heeft de organisatie het recht om de proeverij te annuleren. Met de op dat moment al ingeschreven personen wordt gezocht naar een andere datum of je krijgt een bierboek met schuim t.w.v. €25,-.

Tickets à €22,50 p.p. voor deze proeverij koop je hier.

Stevenskerk Proeverij data en tijden (zie schema)

DATUM

MIDDAG 15:00 - 16:30

AVOND 17:00 –18:30

Zo 18 dec

ja

ja

Di 27 dec

nee

ja

Do 29 dec

nee

ja

Di 3 jan

nee

ja

 

 

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer