10x plekken om heerlijke taartjes te eten in Nijmegen

Je hebt die ene vriend, vriendin of een familielid misschien al een tijd niet gesproken. En hoe kan je nou het beste bijkletsen? Juist, onder het genot van een heerlijk taartje. Wij geven de tips:

1. Fresca

Fresca is echt dé plek om een stukje taart te gaan eten. De taarten worden hier vers gemaakt van zo veel mogelijk verantwoordelijke producten uit de buurt. De taartjes kun je ook eten tijdens een high tea van Fresca. Dan krijg je ook een aantal andere gerechtjes en de thee van Puritea. De keuze bij Fresca gaat van mega gezonde powerfoodcake tot smeuïge cheesecake brownie.

2. Nolita

Het ziet er niet alleen heel gezellig uit, het is ook nog eens heel lekker! Bij Nolita heb je genoeg zoetigheden om je smaakpapillen mee te verwennen. Alles wordt met aandacht gemaakt en dat is zeker terug te zien op je bord. Van elke bestelling maken ze hier een feestje. Je zou het bijna niet willen opeten, omdat het er zo leuk uit ziet!

3. Bairro Alto

Verscholen achter de ‘Grote Markt’ in Nijmegen vind je Bairro Alto. De taarten zijn vers gebakken, dus het ruikt er heerlijk. Bij Bairro Alto kun je écht genieten! Samen, maar ook rustig alleen met een krant of magazine.

4. Smaakrijk

Bij Smaakrijk kun je naast een heerlijk taartje ook genieten van écht goede koffie. De hippe lunchzaak is te vinden in de Lange Hezelstraat. 

8. Strik Patisserie

Met al meer dan 80 jaar bestaan, zit je bij Strik Patisserie zeker goed. Strik focust zich op het bedenken en creëren van de mooiste patisserie producten, van verfijnde gebakjes tot luxe desserttaartjes. In de Ziekerstraat in Nijmegen kun je een lekker kopje koffie halen met een van de lekkernijen van Strik.

9. BLUF Nijmegen

BLUF Nijmegen is een foodcafé in hartje Nijmegen. Bij BLUF werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die jou heel graag als gast een warm welkom geven! Je kunt hier genieten van een kopje koffie met een lekker taartje of een andere zelfgemaakte zoetigheid. Zin om te delen? Ze doen hier aan shared tasting, dat betekent dat je samen kunt proeven van diverse zoetigheden.

10. Borboleta

Zin om een taartje te eten in een fijne en knusse plek in mediterrane stijl? Neem eens een bezoekje bij Borboleta onderaan de Lange Hezelstraat. In de open keuken zie je zelf hoe ze hun taarten bakken. Borboleta is een sociale onderneming waar zowel in de bediening als in de keuken mensen met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Dit vind je misschien ook leuk