December: films van deze maand

Of je nu het liefst onder een dekentje op de bank kijkt, of in de grootste zaal van de bioscoop: december is dé maand voor films. Ook deze maand geven we je weer de filmtips die je niet mag missen!

1. Bones and All

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Bones and All gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen. Een ‘horrorfilm over de liefde’ van Luca Guadagnino, de maker van o.a. Call Me By Your Name.

 

2. Call Jane

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Joy (Elizabeth Banks), een huisvrouw in het Amerika van de jaren ’60, kijkt uit naar het krijgen van haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt.

 

3. De Acht Bergen

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

 

4. Avatar: The Way of the Water

Locatie: Vue Nijmegen Walstraat
Samenvatting: Avatar is terug! Jake Sully en Ney'tiri hebben een gezin gevormd en doen er alles aan om bij elkaar te blijven. Ze verkennen de mysteries van Pandora nadat ze hun huis moeten verlaten. Wanneer een oude dreiging de kop opsteekt, moet Jake een moeilijke strijd voeren.

 

5. Lampje (deel 1 t/m 4)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting:  Lampje, gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap, is het sprookjesachtige verhaal verteld in vier delen over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. De vier delen van Lampje zijn van 26 t/m 30 december als voorpremière zien bij LUX.