10x Nijmeegse producten voor Sinterklaas

Heb je nog inspiratie nodig voor leuke cadeautjes om te vragen of te geven voor Sinterklaas? Wij hebben de leukste producten, waar menig Nijmegenaar zeker blij van zal worden, op een rijtje gezet!

1. Bieren van Oersoep 

Een biertje cadeau geven lijkt misschien een simpel cadeau, maar niks is minder waar met de bieren van Oersoep! Bij Oersoep Brouwerij brouwen ze bier als geen ander. Elk biertje van Oersoep wordt gekenmerkt door minstens één van de vier eigenschappen: droog, zuur, hoppig of funky. Voor ieder wat wils!

2. Posters van Nijmegen

Lijkt de muur een beetje kaal? Fleur de muur op met deze mooie posters van WIJCK. De posters zijn verkrijgbaar bij conceptstore Make My Day in allerlei varianten, kies bijvoorbeeld voor een poster van het centrum of met de meest iconische straatjes en parken van Nijmegen.

3. Nieuwe historische atlas van Nijmegen

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een geschiedenis geïnteresseerde, of vind je geschiedenis zelf interessant? De Nieuwe historische atlas van Nijmegen neemt je mee in de geschiedenis van de oudste stad van Nederland. In 35 korte hoofdstukken en ruim 200 illustraties leer je van alles over de gebeurtenissen die een stempel gedrukt hebben op de ruimtelijke ontwikkeling van de stad.

4. Gladius koffie

Natuurlijk wisten we allang dat de Romeinen enigszins een geschiedenis hebben in Nederland, maar wat hebben Romeinen met koffie te maken? Gladius koffie is een eerbetoon aan de Romeinen en een manier om mensen te verbinden door het samen drinken van koffiebonen, die de trots van de stad benadrukken. En het maakt wakker worden ook een stuk makkelijker!

8. Kookboek 'The Taste of Nijmegen' 

Door een samenwerking tussen Nijmeegse horecaondernemers is het mooie kookboek 'The Taste of Nijmegen' tot stand gekomen. Hierin staan recepten van gerechten die je misschien al geprobeerd hebt in jouw favoriete restaurant of café. De recepten variëren van lunchgerechten tot ontbijtjes en van diners en desserts tot drankjes.

9. Waalbrug sokken 

Met dit koude weer verdienen de voeten ook een beetje liefde en met deze Waalbrug sokken blijven ze zeker warm. Door deze Nijmeegse sokken draag je toch altijd een stukje Waalstad bij je, waar je ook naartoe gaat.

10. Azijn en mosterd van Brouwerij De Hemel 

Iedereen kent de iconische bieren van Brouwerij De Hemel, maar het brouwen van bieren is niet het enige waar ze goed in zijn. Ze maken namelijk ook heerlijke biermosterd, met fijn gemalen, grof gemalen en ongemalen mosterdzaadjes. Of geef een bierazijn met kenmerkende bieraroma’s of een zoetere en zachtere wijnazijn cadeau.

Meer inspiratie nodig? Klik op de link voor allerlei andere Nijmeegse producten.

Dit vind je misschien ook leuk: