9x wijn drinken in Nijmegen

Heb je iets te vieren, zit de vijf in klok of heb je gewoonweg zin in wijn? Is jouw datenight niet compleet zonder een glaasje wit, rood of rosé? Wij hebben de leukste plekjes om wijn te drinken in Nijmegen voor je op een rijtje gezet. Met wie ga jij binnenkort wijnen, wijnen, wijnen(!) in deze wijnbars of -cafés?

1. Bar Lebowski

In het centrum van Nijmegen kan je bij Bar Lebowski elke dinsdag tot en met zondag terecht voor een goed glas wijn. Maar er is meer dan dat! De bar schenkt veel aandacht aan de complete wijnbeleving door proeverijen aan te bieden en bijpassende hapjes te serveren. Zin om nieuwe smaken te proeven? Bestel dan buiten de kaart om, zo proef je de nieuwste wijnen van het moment.

2. Wijn bij Arentz

Ondanks dat het binnen bij Wijn bij Arentz klein maar fijn is, is er niet bespaard op de keuze in wijn! Hier heb je keuze uit 25 wijnen per glas en 500 wijnen per fles. Kom je langs op een maandag? Dan drink je alle bijzondere wijnen die open staan met korting! Elke donderdag en zondag geniet je in deze wijnbar van een informele miniproeverij. Voor wie trek krijgt van al die wijn is er een scala aan hapjes te bestellen, van oesters tot kaas of charcuterie. Een nieuwe favoriete wijn ontdekt? Koop bij naastgelegen Wijnhandel Marcel Arentz een flesje (of twee) voor thuis.

3. Grand Café Moenen

In maart 2020 besloten Grand Café Moenen en Wijncafé Pinot samen te voegen en dat heeft geresulteerd in iets moois! In dit café op de Grote Markt staan de wijnglazen gepoetst en wel voor je klaar. Kies uit verscheidene proeverijen waarbij de smaken van wijnen en hapjes perfect op elkaar aansluiten. Kom je samen met iemand die minder van het wijnen is? Geen probleem, bij Grand Café Moenen kan je ook kiezen voor een breed aanbod speciaalbieren. Je kan hier uren blijven hangen, lunchen of dineren is namelijk ook mogelijk in het café of op het terras!

4. Nostra

Bij lunch- en wijnbar Nostra kan elke wijnliefhebber zijn hart ophalen. Waan je in Italië, Californië, Frankrijk of Argentinië met de meest smaakvolle wijnen. Wil je iets vieren met bubbels? Kies uit een van de diverse prosecco’s of voor de Veuve Cliquot champagne. Tip: verras iemand of een hele groep met een high wine. Voor 32,50 euro per persoon geniet van je twee glazen wijn en heerlijke hapjes.

5. Ultimo

Pepijn van Ultimo reisde de hele wereld over om inspiratie te zoeken voor zijn wijnbar en restaurant, en dat proef je! De wijnkaart is zeer uitgebreid en met veel liefde en passie samengesteld. Voor wie iets unieks wil proeven, wordt regelmatig een bijzonder fles opengetrokken. Wil je meer weten over de wijnen of heb je keuzestress? De medewerkers vertellen je graag meer over de bijzondere verhalen en smaken van de wijnen.

6. La Belle Excuse

Last but not least: La Belle Excuse. In Nijmegen Oost waan je je voor een middag of avond in Frankrijk. Proef van de Franse wijnen, kazen, worsten en streekproducten. Deze wijnbar schenkt wijnen uit zes verschillende wijnstreken: van Bourgogne tot aan de Côtes du Rhône. Proost, of zoals ze in Frankrijk zeggen: santé!

Dit vind je misschien ook leuk: