Fika

FIKA: De Zweedse koffiepauze is meer dan een koffiepauze. Het is een ritueel.Fika is een lunchcafé in het centrum van Nijmegen. Op de kaart van Fika staat smörrebröd. Dit zijn rijkelijk belegde boterhammen met een Scandinavisch tintje.

FIKA: De Zweedse koffiepauze is meer dan een koffiepauze. Het is een ritueel. Fika is een lunchcafé in het centrum van Nijmegen, gelegen in het opkomende horeca-gebied tussen Mariënburg en Hertogplein. Op de kaart van Fika staat smörrebröd. Dit zijn rijkelijk belegde boterhammen met een Scandinavisch tintje. De Noordelijke landen zijn een grote inspiratiebron bij Fika. Dit is ook in het minimalistische interieur terug te zien: witte muren, pasteltinten en veel nieuw en vintage Deens design. Voor het pand ligt een terras, waar op het eind van de middag de zon staat. Fika is dagelijks geopend en serveert naast lunch ook een uitgebreide borrelkaart.

Naast het lunchcafé zit sinds 2018 Fika Kantoor en Fika Kiosk: Voor flexwerken en take-away. Hej då!


Foto's door: ©Lotte Corneth en ©Milou van Aal

Openingstijden

  • Dagelijks 09.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • Toelichting prijs: Gemiddelde prijs van een hoofdgerecht is < €10,-

Kenmerken

Hier vind je ons

Lees over ons

Carlijn Evers - Fika

“Mijn advies, neem iedere dag een Fika!” We spreken af met Carlijn Evers van Fika, waar we lang blijven plakken en ons voornemen om elke dag een traditionele Zweedse Fika in te lassen.
Meer lezen