10x restaurants en cafés in Nijmegen-Noord

Wil je even de drukte van de binnenstad ontvluchten? Bezoek een restaurant of een café in Nijmegen-Noord! Zoek hieronder een leuke locatie uit, reserveer en genieten maar.

1. BRASS. Nijmegen

BRASS. Nijmegen vind je midden in een fonkelnieuwe woonwijk en toch omringd door natuur. BRASS. Nijmegen opende haar deuren begin oktober 2020 voor het publiek aan het water, tussen het riet. Van het gezonde ontbijt tot een classy cocktail in de kleine uurtjes: ze leggen je graag all day in de gastvrij watten.

2. Café De Zon

Café de Zon, al sinds 1912 hét café van het eiland in Nijmegen-Noord. Het is dan ook niet voor niets één van de oudste cafés van Lent. Een gezellige dorpskroeg waar je heerlijk kunt genieten van een koffie, getapt biertje of een andere versnapering. Kom lekker lunchen of proef een van hun speciaal bieren.

3. Café Restaurant Stroom Lent

Je vindt Café Restaurant Stroom Lent in een oud waterpompstation in Lent. In dit sfeervolle gebouw kun je ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Stroom brengt ‘stad’ en ‘natuur’ samen. Het is een plek om te genieten, op adem te komen en te vieren. De koks werken met smaakvolle, duurzame en gezonde producten. In de gezellige binnenruimtes en op de buitenterrassen voelen jong en oud zich thuis.

4. Van der Valk Hotel Nijmegen–Lent

In Nijmegen-Noord, aan het station en de nabije uitvalswegen A15 en A50 vind je Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Je bent 7 dagen per week welkom in het restaurant, in Lola's Bar en op ons terras voor ontbijt, lunch, borrel en diner! Het speciale menu Lola’s Funky Sushi & Flamed Burgers is een echte aanrader.

8. Restaurant Zijdewinde

Op een schitterende plek aan de dijk, tussen Lent en Bemmel, ligt Restaurant Zijdewinde. Het pand oogt modern maar past tegelijkertijd prachtig in de natuurrijke omgeving. Je kunt hier genieten met het hele gezin van heerlijke à la carte gerechten, een lekkere pannenkoek, gezellig lunchen of borrelen met huisgemaakt gebak.

9. Sprok Strand

Iets anders dan anders… namelijk Sprok Strand! Bij Sprok Strand kun je op mooie dagen heerlijk genieten op het strand aan de Waal met een relaxt deuntje op de achtergrond. Ze hebben er ligstoelen, een terraslaag met loungebanken en een terraslaag met tafeltjes en parasols. Met een drankje en een hapje is het hier heerlijk toeven aan het water. Met mooi weer is Sprok Strand geopend vanaf 11.00 uur.

10. Café Eten en Drinken Lent

Café Eten & Drinken Lent vind je aan de Lentse Schoolstraat. Op het menu staan overheerlijke ovenschotels, asperges en maaltijdsalades… maar ook de kids kunnen genieten van een kindermenu!

Fotografie: Wilger Brevoord

Dit vind je misschien ook leuk: