6x heerlijk buiten eten

Zin om buiten de deur te eten? In Nijmegen heb je veel leuke restaurantjes en cafés waar je heen kunt! Vooral nu de zon vaker schijnt is een plekje buiten, op 1,5 meter afstand, heerlijk! Wij tippen jou daarom de leukste binnentuintjes of grote terrassen!  

1. De Hemel 

Als het zonnetje schijnt kun je bij Restaurant de Hemel heerlijk vertoeven onder de grote bomen. Het is dé plek voor een borrel met een hapje of als je uit eten wilt met je vriend(in), vrienden of familie. 

2. De Stadstuyn

Aan de rand van het centrum op de Graafseweg zit De Stadstuyn. Met zoals de naam het al zegt een mooie stadstuin. Tijdens warmere dagen kun je daar prima wat uurtjes buiten zitten! Op hun menukaart vind je voornamelijk Nederlandse, Franse en vegetarische gerechten.

3. 't Zotte Lemke 

Zin om te eten in een historisch pand met een geweldige binnentuin? Dan kun je naar 't Zotte Lemke. Volgens hen is uiteten meer dan buiten de deur eten, het is een uitje en muziek is daarbij onmisbaar! Met enige regelmaat hebben ze daarom live muziek. 

4. De Concerttuin

Elke donderdag tot en met zondag kun je vanaf 15.00 uur genieten bij De Vereeniging van hun zonovergoten terras: De Concerttuin. Een super centrale plek op het Keizer Karelplein. Tip: op donderdag 20 en 27 augustus is er een Open Podium!

 

5. De Achtertuin 

Geen binnentuin maar een hele grote achtertuin: De Achtertuin. In hun zelfgebouwen steenoven bakken ze heerlijke pizza’s. Geen pizzafan? Ze hebben ook lekkere gerechten voor vega’s en vleeseters.

6. Hubert 

Hubert een creatieve broedplaats buiten het centrum. Ze hebben geen echte diner kaart, maar een leuk borrelmenu. Voor een zacht prijsje kun je daar lekker en gezond je buikje rond eten.

Fotografie: Judith Linders en Lizet Pennings

Dit vind je misschien ook leuk