6x heerlijk buiten eten

Zin om buiten de deur te eten? In Nijmegen heb je veel leuke restaurantjes en cafés waar je heen kunt! Vooral nu de zon vaker schijnt is een tafeltje buiten heerlijk! Wij tippen jou daarom de leukste binnentuintjes of grote terrassen!  

1. De Hemel 

Als het zonnetje schijnt kun je bij Restaurant de Hemel heerlijk vertoeven onder de grote bomen. Het is dé plek voor een borrel met een hapje of als je uit eten wilt met je vriend(in), vrienden of familie. 

2. De Stadstuyn

Aan de rand van het centrum op de Graafseweg zit De Stadstuyn. Met zoals de naam het al zegt een mooie stadstuin. Tijdens warmere dagen kun je daar prima wat uurtjes buiten zitten! Op hun menukaart vind je voornamelijk Nederlandse, Franse en vegetarische gerechten.

3. 't Zotte Lemke 

Zin om te eten in een historisch pand met een geweldige binnentuin? Dan kun je naar 't Zotte Lemke. Volgens hen is uiteten meer dan buiten de deur eten, het is een uitje en muziek is daarbij onmisbaar! Met enige regelmaat hebben ze daarom live muziek. 

4. Plek NMGN

Naast hun spraakmakend binneninterieur, heeft Plek NMGN ook een verrassend leuk terras. Hier geniet je iedere week van vier nieuwe pizzacombinaties uit hun eigen steenoven, gemaakt met ingrediënten uit de regio. Geen pizzafan? Plek biedt ook soep, salades, burgers en borrelhapjes.

 

5. De Achtertuin 

Geen binnentuin maar een hele grote achtertuin: De Achtertuin. Sinds kort hebben ze een nieuwe kaart geïnspireerd op streetfood uit verschillende culturen, vol heerlijke borrelhapjes en gerechtjes om te delen. Deze smaken natuurlijk het beste met een lekker drankje en goede muziek!

6. Bistrobar Bankoh

Asian with a twist! Op de Handelskade vind je Bistrobar Bankoh. Geniet van heerlijke Aziatische gerechten met uitzicht op de Waal en de oude haven. Maar ook voor zomerse cocktails of een goeie kop koffie kun je bij dit stukje subtropisch paradijs terecht. Ze hebben zelfs een strandbar!

Fotografie: Judith Linders en Lizet Pennings

Dit vind je misschien ook leuk