Plan je bezoek en vermijd de drukte

Nijmegen staat volop in het teken van de feestdagen. Van mooie verlichting in de binnenstad tot aan leuke acties. Helaas is het dit jaar anders dan andere jaren en moeten we met z’n alle extra voorzichtig zijn. Plan daarom je bezoek naar de binnenstad en vermijd de drukte. 

Houd a.u.b. 1,5 meter afstand als je een de binnenstad en een winkel bezoekt.

Goedkoop parkeren in de binnenstad

Hoe leuk is het om nu al te starten met cadeaus kopen!? Of het nu is voor Sinterklaas, surprise knutselspullen, kerst of nieuwjaar... iets uitzoeken is en blijft leuk. Maar wacht niet tot de laatste dagen, want juist dan is het top drukte in de binnenstad. En dat willen we voorkomen! Bedenk nu al welke cadeautjes je wilt inslaan en ga op pad als het rustig is. 

De gemeente maakt het zelfs nog wat makkelijk: in de maand december geldt van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur een speciaal ochtendtarief voor vier parkeergarages. Je betaalt in de parkeergarages Kelkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel nog maar €0,50 per uur. 

Drukte week overzicht

Of je nu een cadeau koopt voor Sinterklaas, Kerstmis, een verjaardag of gewoon zomaar. Vermijd vooral de drukke dagen (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) en ga op een doordeweekse ochtend shoppen in Nijmegen! Plan je bezoek aan de hand van onderstaand overzicht. 

Ondersteun lokale ondernemers

Het zijn de ondernemers in Nijmegen die de stad maken tot wat het is! Deze tijd is lastig voor hen, sommige waren of zijn weer (gedeeltelijk) gesloten. Zij kunnen jouw steun supergoed gebruiken! Dus koop je cadeautjes bij jouw favorieten ondernemers.

Wil je liever online kijken naar Nijmeegse producten in plaats van alle winkels af te gaan? Bekijk hier Nijmeegse winkels met een webshop.

Steun de Nijmeegse horeca

De coronamaatregelen hebben ook een grote impact op de Nijmeegse horeca. Gelukkig kun je ze wel extra steunen in deze tijd! Je kunt natuurlijk je maaltijd bestellen, maar veel locaties bieden ook een cadeaubon aan. Een ideaal cadeautje voor Sinterklaas, Kerst of voor een verjaardag.

Koop een cadeaubon

Sla alvast cadeautjes in!

Dit vind je misschien ook leuk