5x de beste activiteiten tijdens de Nijmeegse Winterweken

Beleef de winter op zijn mooist tijdens de Nijmeegse Winterweken van 16 december tot 7 januari. Ontdek de betoverende lichtsculpturenroute, test je kennis met een Romeinse quiz, geniet van fascinerend straattheater, en neem deel aan het kinderprogramma​. Dit zijn onze vijf beste tips die je echt niet mag missen! 

1. Lichtsculpturenroute

Van 16 december t/m 7 januari is Nijmegen nog mooier door acht grootste indrukwekkende lichtsculpturen. Tijdens de route kun je ook meedoen aan een gratis Romeinse geschiedenisquizroute voor (jong-)volwassenen. Ook is er een quiz voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. 

2. Lichtjesoptocht

Ieder jaar is er tijdens de Winterweken een lampionnenoptocht door de binnenstad van Nijmegen. Dit jaar is de optocht in samenwerking met het Amalia Kinderziekenhuis. De lichtjesoptocht is voor iedereen, van jong tot oud, die een lichtje wil branden voor een ander of gezellig de prachtige route mee wil wandelen. Uiteraard wandelt de Winterfee de optocht gezellig mee.

3. Winterweken Wensen

Voor iedereen die een prachtige wens heeft voor een ander: kom deze hangen in de maar liefst acht meter hoge WinterWensboom in de Stevenskerk of lever jouw wens in op een van de andere Nijmeegse Winterweken locaties.

4. Limes Festival

Nijmegen slaat de handen ineen voor het Limes Festival. Een kerstvakantie lang ontdek je de Romeinen in Nijmegen. De Limes (spreek je uit als ‘Lie-mes’) is de grens van het Romeinse Rijk, en deze sneed dwars door Nijmegen. Niet voor niets is de Limes nu UNESCO Werelderfgoed. Doe mee en ontdek hoe het is om een Romein te zijn in Nijmegen. 

5. Straattheater

Tijdens de Winterweken kun je op verschillende momenten geniet van straattheater in het stadscentrum. Ontdek de Winterdiva's, Holy Angels en IJskoninginnen. 

Dit vind je misschien ook leuk...