Lichtsculpturenroute

Ook dit jaar is er weer een lichtjesroute! Van 17 december t/m 8 januari is Nijmegen nog mooier door negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen.

Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel een route door de stad langs o.a. het cadeautje op Plein ’44, maak jouw kerstkaartfoto onder de reusachtige, verlichte kerstboom op de Grote Markt en druk op de knop om Rudolf zijn rode neus te laten stralen aan de voorzijde van de Stevenskerk. Vervolg je route door de oudste straten van Nederland om Keizer Karel te bewonderen in het Kronenburgerpark. Het indrukwekkende hert staat dit jaar bij het Labyrinth op de Waalkade  en een wandeling langs het water richting de Waalbrug brengt je bij de enorm grote Nijmeegse ‘N’ vlakbij de Veerpoortrappen, de prachtige doorloopster staat bij de ingang van het Valkhofpark (tip: fotografeer richting de Valkhofkapel!) en een rustpuntje in het licht vind je op Mariënburgplein bij LUX: een gigantische kerstbal waar je in plaats kan nemen om optimaal te genieten van de verlichting. Én als laatste: neem plaats in de Arrenslee op het Faberplein! De route is dagelijks te wandelen tussen 12.00 en 23.00 uur.

Download de route hier.

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer