Beleving langs de lichtjesroute

Op verschillende dagen is er langs de lichtjesroute van alles te doen. Divers straattheater, muziekkoren, tekenen op muziek, luisteren naar het Sprookjesverhaal, Dans in de Stevenskerk en meer. Klik op de link of lees hieronder meer! 

GO GO GO! GO SHORT @ DE NIJMEEGSE WINTERWEKEN 

Op zaterdag 7 januari kun je voor de laatste keer genieten van het Go Short programma langs de route. Ditmaal in het festivalhuis, Mariënburg 75.

(De andere dagen kon je voor dit programma in het voormalige pand van Bioscoop Carolus aan Plein ’44 terecht.)

Go Short biedt een winters programma op het gebied van korte film. Verzorgd door Go Short, hét kortefilmfestival van Nederland.  

Natuurlijk kun je een film bekijken die helemaal past bij deze tijd van het jaar. Ben je liever actief bezig? Ga dan aan de slag met je eigen digitale kerstkaart met behulp van een green screen! Stuur deze door naar jezelf, deel het met vrienden en familie of plaats het op social media. Dat is weer eens wat anders dan een kerstkaart in een envelop...  

Locatie: festivalhuis, Mariënburg 75

Data: 

  • zaterdag 17 dec: 15:00-18:00 uur 
  • zondag 18 dec: 12:00-15:00 uur 
  • woensdag 28 dec: 15:00-18:00 uur 
  • zaterdag 7 jan: 15:00-18:00 uur 

Het programma is geschikt voor alle leeftijden. 

Tekenen op muziek - VERPLAATST NAAR Bibliotheek de Mariënburg 

Kom samen met kunstenaars Angela Visser en Pieter van de Geijn tekenen op muziek. Luister goed naar de tonen van Vincent Bal. Vanuit daar ontstaat een mooie tekening!

Tekenen op muziek is een samenwerking tussen de Big Draw en Poppunt Gelderland.

Woensdag 28 december om 14.00, 15.00 en 16.00 uur, Bibliotheek de Mariënburg

Balkankoor Kitka

Dit gezelschap is een koor met lied repetoire afkomstig uit het Balkangebied. Het koor zingt veel liederen a capella, en ook met begeleiding van verschillende muziekinstrumenten van de balkan. Het koor zingt dit keer speciaal balkanliederen uit de decembertijd."

Woensdag 28 december 15.00 uur en 16.00 uur op de Ganzenheuvel.
 

Vocal Group NootScenario GEANNULEERD i.v.m. weersomstandigheden op woensdagavond 28 december

Dit gezelschap is afkomstig uit Nijmegen. Ze brengen een bonte mix van pop, rock en kleinkunst en zingen 4- tot 6-stemmig.

 

Wereldmuziekkoor

Dit gezelschap bestaat ongeveer uit 42 zangers en zangeressen. Onder leiding van Tamara van Leth-Dubina brengen zij een repertoire van wereldse liederen in het Russisch, Kroatisch, Italiaans, Zweeds en Surinaams. 

Zaterdag 7 januari van 15.00 tot 15.45 uur. Naast de grote doorloop kerstboom op de Grote Markt.

 

Popkoor Prestige

Het grootste showkoor van Nederland! Popkoor Prestige is een spetterend pop- en show koor, met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste pop hits.

Zaterdag 7 januari 2023 van 16.00 tot 16.45 uur. Naast de grote doorloop kerstboom op de Grote Markt.

 

Hartverwarmende verhalen door Bibliotheek de Mariënburg

Bij de gigantische lichtgevende kerstbal wordt op zondag 8 januari om 14.30 en 15.00 uur voorgelezen door enthousiaste ervaren voorlezers van Bibliotheek de Mariënburg. Kom langs en neem plaats op het bankje in de schitterende kerstbal terwijl je meegenomen wordt in een prachtig winters verhaal. 

Sprookjesverhaal van de WINTERFEE

“Er was eens, lang geleden, een jongetje dat midden in de alleroudste stad van het land woonde. Vanwege zijn mooie bos rode krullen, noemde oma Mariken hem liefkozend Krullie. Tijdens de Nijmeegse Winterweken mag hij één wens doen en op het moment dat hij deze uitspreekt gebeurt er iets magisch…” Wil jij weten hoe dit verhaal verder gaat? Kom naar de prachtig verlichte kerstbal op het Mariënburgplein voor LUX en luister dit spannende verhaal voorgelezen door de Winterfee.

Zondagmiddag 8 januari 15.30 uur kerstbal sculptuur, Mariënburgplein voor LUX

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer