10x zo kom je de herfst door als student

De herfst is begonnen! Het is soms even wennen na de zomer en het lekkere weer. Maar er is genoeg leuks om te doen! Daarom hebben wij voor jou dé tips om de herfst door te komen als student:

1. Festival pakken

Hier moet je bij zijn: een imposant terrein, zeven imposante podia en ontelbare beats als kloppend hart. Dit jaar trapt Herfstdrift op vrijdag 25 en zaterdag 26 november haar 10e editie af. Met dit festival in het vooruitzicht kom jij de herfst wel door!

2. Dansend de herfst door 

Zin om nog meer dansend de herfst door te gaan? Er staan genoeg leuke feestjes op de agenda, zoals Wet/Works in Merleyn, PIÑA in Waalhalla, en Fiesta Macumba en Diaspora in Doornroosje. Ook Halloween komt er weer aan! Als je van Drum and Bass houdt, dan organiseert Doornroosje het perfecte halloweenfeestje voor jou: WTF Halloween

3. Boswandeling maken

Vooral in het bos is het te zien dat herfst een prachtig seizoen is. Als je in het bos om je heen kijkt, zie je alle mooie herfstkleuren. Trek schoenen aan die vies mogen worden, een dikke jas en je kunt uren struinen! Wil je thuis nog genieten van de mooie kleuren in het bos? Neem dan bladeren mee en laat ze thuis drogen. Daarna kun je ze in een fotolijst of boek plakken.

4. Bezoek het theater

Het theater bezoeken is een perfecte avondactiviteit om samen met je vrienden te doen. Hier zit je ook nog eens lekker warm, geen last van de kou dus! Zoek een leuke voorstelling uit bij één van de theaters/podia in Nijmegen en neem plaats voor een avond plezier!

5. Herfstbokjes drinken

Wanneer het buiten koud is, is het de perfecte tijd om binnen herfstbokjes te gaan drinken. Knus binnen in het café zitten met je vrienden en de hele avond kletsen over van alles en nog wat onder het genot van een heerlijk drankje. Een perfecte herfstavond.

6. Bioscoop bezoeken

Een leuke herfstactiviteit is de bioscoop bezoeken. Lekker languit in de bioscoopstoel zitten, popcorn erbij en genieten maar! In Nijmegen heb je de bioscopen Pathé Nijmegen, VUE Walstraat, en LUX Nijmegen

7. Bowlen 

Trek de bowlingschoenen maar aan! Bij Olround Bowling Centrum kun je de hele herfst door bowlen. Het voordeel van bowlen is dat je dit met een grote groep kunt doen. Na het bowlen kun je de stad in om een dansje te wagen en je avond is helemaal compleet!

8. De Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop komt er weer aan! Deze hardloopwedstrijd trekt al jaren duizenden lopers naar Nijmegen. Het parcours is dan ook erg mooi en het is het zeker waard om te komen kijken! Doe jij aan hardlopen? Je kunt je natuurlijk ook inschrijven en meedoen! De 7 kilometer vindt plaats tijdens de NN Zevenheuvelennacht op zaterdag 19 november en de 15 kilometer wordt gelopen op zondag 20 november.

9. Woonaccessoires kopen voor de herfst

Je kunt de herfst naar binnen halen door je kamer te versieren met herfstwoonaccessoires. Bij Dille & Kamille, Søstrene Grene, Home Stock en WAAR koop je de leukste accessoires voor op je kamer. Zo is jouw kamer straks helemaal herfst-proof.

10. Een high tea

Een high tea is altijd genieten, ook in de herfst. Maak eerst een heerlijke boswandeling en warm jezelf daarna op met een theetje. Hier vind je high tea locaties in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...