12x zo kom je de herfst door als student

De verandering van zomer naar herfst is soms even wennen. Maar er is genoeg leuks te doen! Daarom hebben wij voor jou dé tips om de herfst door te komen als student:

1. Dansend de herfst door

Hoe blijf je nu het best warm tijdens de koude dagen? Door te dansen! De uitagenda is deze herfst weer goed gevuld met verschillende evenementen. Zo vindt ook het bekende festival Herfstdrift weer plaats en ze gaan wederom het hele NYMA-terrein omtoveren tot het warmste bad van Nederland. Andere feestjes om helemaal los te gaan deze herfst zijn Rewind XXL, Boeket en Diskodip in Doornroosje, Bram & Bass in MerleynPIÑA in Waalhalla

2. Bezoek het theater

Het theater bezoeken is een perfecte avondactiviteit om samen met je vrienden te doen. Hier zit je ook nog eens lekker warm, geen last van de kou dus! Zoek een leuke voorstelling uit bij één van de theaters/podia in Nijmegen en neem plaats voor een avond plezier!

3. Boswandeling maken

Vooral in het bos is het te zien dat herfst een prachtig seizoen is. Als je in het bos om je heen kijkt, zie je alle mooie herfstkleuren. Trek schoenen aan die vies mogen worden, een dikke jas en je kunt uren struinen! Wil je thuis nog genieten van de mooie kleuren in het bos? Neem dan bladeren mee en laat ze thuis drogen. Daarna kun je ze in een fotolijst of boek plakken.

4. Bioscoop bezoeken

Een leuke herfstactiviteit is de bioscoop bezoeken. Lekker languit in de bioscoopstoel zitten, popcorn erbij en genieten maar! In Nijmegen heb je de bioscopen Pathé Nijmegen, VUE Walstraat, en LUX Nijmegen

5. Herfstbokjes drinken

Wanneer het buiten koud is, is het de perfecte tijd om binnen herfstbokjes te gaan drinken. Knus binnen in het café zitten met je vrienden en de hele avond kletsen over van alles en nog wat onder het genot van een heerlijk drankje. Een perfecte herfstavond.

6. Escaperooms 

Als het buiten koud is, ga je gewoon lekker naar binnen voor de leukste uitjes! Bezoek een escaperoom samen met je vrienden en beleef een avond vol spanning en plezier. Bekijk hier 5 escaperooms in Nijmegen.

7. Bowlen 

Trek de bowlingschoenen maar aan! Bij Olround Bowling Centrum kun je de hele herfst door bowlen. Het voordeel van bowlen is dat je dit met een grote groep kunt doen. Na het bowlen kun je de stad in om een dansje te wagen en je avond is helemaal compleet!

8. De Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop komt er weer aan! Deze hardloopwedstrijd trekt al jaren duizenden lopers naar Nijmegen. Het parcours is dan ook erg mooi en het is het zeker waard om te komen kijken! Doe jij aan hardlopen? Je kunt je natuurlijk ook inschrijven en meedoen! De 7 kilometer vindt plaats tijdens de NN Zevenheuvelennacht op zaterdag 19 november en de 15 kilometer wordt gelopen op zondag 20 november.

9. Poolen 

Zo heb jij je avond helemaal ingevuld: begin met een potje poolen bij House of Billiards of Café Pool, en zet vervolgens koers naar een gezellige avond vol vermaak in het bruisende Nijmegen. 

10. Jeu-de-boulen 

Ook een leuke avondactiviteit: jeu-de-boulen bij BoulesBitesBar. Hier wordt een drankje gecombineerd met een trefzekere worp met een ijzeren bal. Het gaat bij BoulesBitesBar niet om de punten of om te winnen, het gaat om de gezelligheid - dus bereid je voor op een héle gezellige avond!

11. Woonaccessoires kopen voor de herfst

Je kunt de herfst naar binnen halen door je kamer te versieren met herfstwoonaccessoires. Bij Dille & Kamille, Søstrene Grene, de Museumwinkel en WAAR koop je de leukste accessoires voor op je kamer. Zo is jouw kamer straks helemaal herfst-proof.

12. Een high tea

Een high tea is altijd genieten, ook in de herfst. Maak eerst een heerlijke boswandeling en warm jezelf daarna op met een theetje. Hier vind je high tea locaties in Nijmegen.

Ook wanneer slecht weer is er genoeg leuks te doen in Nijmegen, bekijk hier leuke uitjes om te doen in Nijmegen wanneer het regent

Dit vind je misschien ook leuk...