Lichtjesoptocht

Van 16 december t/m 7 januari is de zesde editie van de Nijmeegse Winterweken. Onderdeel van het programma is de lichtjesoptocht op woensdag 27 december 2023: een wandeling langs een aantal grootse lichtsculpturen voor iedereen die een lichtje wil branden voor een ander. 

Ieder jaar is er tijdens de Winterweken een lampionnenoptocht door de binnenstad van Nijmegen. Dit jaar is de optocht in samenwerking met het Amalia Kinderziekenhuis. De lichtjesoptocht is voor iedereen, van jong tot oud, die een lichtje wil branden voor een ander of gezellig de prachtige route mee wil wandelen. Uiteraard wandelt de Winterfee de optocht gezellig mee.

Lichtjes voor de wandeling kunnen vanaf 16 december in de Stevenskerk worden gekocht middels een pinbetaling via de QR-code. Op woensdag 27 december vanaf 14.00 uur is er een speciale knutseltafel voor kinderen die een lampion willen versieren. Van alle lichtjes die verkocht worden, wordt de opbrengst gedoneerd aan het Amalia Kinderziekenhuis.

Praktische informatie 

De wandelroute gaat langs een aantal lichtsculpturen, vanaf de Stevenskerk naar Plein 1944 en het Kronenburgerpark en eindigt bij Holt op de Ganzenheuvel. 

De route is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Hou wel rekening met het hoogteverschil van de Nijmeegse binnenstad. Van te voren aanmelden is wenselijk en kan kosteloos. Er zijn twee wandel starttijden: om 17.15 uur en om 18.30 uur. Graag een kwartier van te voren aanwezig zijn. De route is 1,8 km lang en duurt ca. 40 minuten. We starten bij de Stevenskerk, waar je een lampion kunt kopen en daarmee het Amalia Kinderziekenhuis kunt steunen!

Woensdagavond 27 december van 17.15 uur tot 18.00 uur en van 18.30 uur tot 19.15 uur. Startpunt: Stevenskerk, Eindpunt: café Holt. Aanmelden voor de lichtjesoptocht is helemaal gratis en kan hier: route 17.00  of route 18:30!

 

Nijmeegse Winterweken

Van 16 december t/m 7 januari vinden in Nijmegen de Nijmeegse Winterweken plaats. Een lichtsculpturenroute inclusief Romeinse quiz, straattheater, kinderprogramma in de Stevenskerk, een nieuwjaarsdip in een echt Romeins badhuis en een lichtjesoptocht met het Amalia Kinderziekenhuis; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. 

Lees meer