Lichtjesoptocht

Van 17 december t/m 8 januari is de vijfde editie van de Nijmeegse Winterweken. Onderdeel van het programma is de lichtjesoptocht op donderdagavond 29 december 2022: een wandeling langs een aantal grootse lichtsculpturen voor iedereen die een kaarsje wil opsteken voor een ander.

Ieder jaar is er tijdens de Winterweken een lampionnenoptocht door de binnenstad van Nijmegen. Dit jaar is de optocht samen met het Marikenhuis opgezet, het inloophuis voor Nijmegen en omstreken voor iedereen die geraakt is door kanker, als patiënt, als naaste of als nabestaande. De lichtjesoptocht is voor iedereen, van jong tot oud, die een kaarsje wil branden voor een ander. Samen stilstaan bij onze dierbaren, een lichtje laten branden in het donker. Uiteraard wandelt de Winterfee de optocht gezellig mee met de kleinste onder ons.

Lichtjes voor de wandeling kunnen op donderdag 29 december vanaf 14.00 uur middels een pinbetaling gekocht worden in de Stevenskerk. Tevens is er een speciale versiertafel voor kinderen die een lichtje willen versieren. Van alle lichtjes die verkocht worden, wordt de opbrengst gedoneerd aan het Marikenhuis.

Praktische informatie

De wandelroute gaat langs een aantal lichtsculpturen, vanaf de Stevenskerk naar Kronenburgerpark, het Labyrinth en eindigt bij Holt op de Ganzenheuvel. Eenmaal aangekomen bij het Labyrinth lichten we dit kunstwerk middels alle lichtjes prachtig op en brengen we iedereen waaraan we denken samen.

De route is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Hou wel rekening met het hoogteverschil van de Nijmeegse benedenstad. Van te voren aanmelden is wenselijk en kan kosteloos, klik hieronder op het tijdstip waarop je wilt meelopen om je aan te melden. Er zijn twee wandel starttijden: om 17.15 uur en om 18.30 uur. De route is 1,8 km lang en duurt ca. 40 minuten. We starten bij de Stevenskerk, waar u een lampion kunt kopen en daarmee het Marikenhuis kunt steunen.

Donderdagavond 29 december van 17.15 uur tot 18.00 uur en van 18.30 uur tot 19.15 uur. (Klik op het tijdstip waarop je wilt meelopen om je aan te melden.)

Startpunt: Stevenskerk, Eindpunt: café Holt.

Nijmeegse Winterweken

Nijmegen, daar wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Lees meer