Romeinse geschiedenisquizroute

Er is een gratis quizroute voor (jong-)volwassenen én een quiz voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.  Deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel (downloaden kan vanaf begin december). Scan de QR codes langs de route, test jouw ‘Nijmeegse’ geschiedeniskennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelste? De beste? Dan maak je kans op een toffe prijs: de Lokale bon van Nijmegen, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad! De quizroute is dagelijks tussen 12.00 en 23.00 uur van 16 december t/m 7 januari gratis te lopen.

 

Route voor (jong-)volwassenen

Hoe werkt het?
  • Scan één van de QR-borden of klink op de linkjes en download gratis de Nijmeegse Winterweken-quiz app op je mobiel. Meld je aan, vul de code nww in en je kan direct beginnen! 

Google Playstore

Apple Store

  • Per stop krijg je een inleidende tekst, afbeelding, video of muziekstuk over de daarop volgende muziekvraag, gevolgd door de vraag. Beantwoord de vraag en zie gelijk of je het antwoord goed hebt. Daarna volgen instructies zodat je de route door Nijmegen kunt volgen en het volgende QR-bord kunt vinden. Je kunt de route bij ieder bord beginnen. Heb je de route niet helemaal af? Je antwoorden worden opgeslagen als je een account hebt gemaakt met een e-mailadres. Je kan op een ander moment tussen 16 december tot en met 7 januari je route vervolgen.
  • Als je een bord niet kan vinden is er de mogelijkheid om die vraag over te slaan of kan je het bord opzoeken op de plattegrond die in de app of hier te vinden is.
Doe mee en win! 

Heb je de meeste goede antwoorden in de kortste tijd? Dan maak je kans op een Nijmeegse lokale bon, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad.

Praktisch

De route is ongeveer 3 kilometer lang en heeft 20 vragen over Romeinse geschiedenis die te maken hebben met Nijmegen. De quiz duurt ongeveer 1,5 uur. De quizapp kun je downloaden (vanaf begin december) via Google Play, Applestore of door het scannen van een van de quizborden tussen 16 december en 7 januari.

Route voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar

Hoe werkt het?
  • Scan één van de QR-borden of klink op de linkjes en download gratis de Nijmeegse Winterweken-quiz app op je mobiel. Meld je aan, vul de code kind in en je kan direct beginnen! 

Google Playstore

Apple Store

  • Per stop (in totaal 8, bij iedere lichtsculptuur 1) krijg je een inleidende tekst, afbeelding of video over de daarop volgende vraag, gevolgd door de vraag. Beantwoord de vraag en zie gelijk of je het antwoord goed hebt. Daarna volgen instructies zodat je de route door Nijmegen kunt volgen en het volgende QR-bord kunt vinden. Je kunt de route bij ieder bord beginnen. Heb je de route niet helemaal af? Je antwoorden worden opgeslagen als je een account hebt gemaakt met een e-mailadres. Je kan op een ander moment tussen 16 december tot en met 7 januari je route vervolgen.

  • Als je een bord niet kan vinden is er de mogelijkheid om die vraag over te slaan of kan je het bord opzoeken op de plattegrond die in de app of hier te vinden is.
Doe mee en win! 

Heb je de meeste goede antwoorden in de kortste tijd? Dan maak je kans op een Nijmeegse lokale bon, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad.

Praktisch

De route is ongeveer 3 kilometer lang en heeft 8 vragen over Romeinse geschiedenis die te maken hebben met Nijmegen De quiz duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van het looptempo. De quizapp kun je downloaden (vanaf begin december) via Google Play, Applestore of door het scannen van een van de quizborden tussen 16 december en 7 januari.

Nijmeegse Winterweken

Van 16 december t/m 7 januari vinden in Nijmegen de Nijmeegse Winterweken plaats. Een lichtsculpturenroute inclusief Romeinse quiz, straattheater, kinderprogramma in de Stevenskerk, een nieuwjaarsdip in een echt Romeins badhuis en een lichtjesoptocht met het Amalia Kinderziekenhuis; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. 

Lees meer