Kennismaken met de mannen van Boys With Wood

| Hannah De Maagt

Verscholen achter de Winkelsteeg ligt de houtwerkplaats van de drie vrienden Jaco, Stan en Hendrik. Zij delen samen de passie voor hout en ontwerp en vormen het creatieve collectief Boys With Wood. Onze redacteur Hannah de Maagt nam een kijkje in hun nieuwe werkplaats en maakte kennis met de ‘boys’.

Hoe het begon

De drie creatievelingen van Boys With Wood ontmoetten elkaar op de kunstacademie in Breda. Via-via kregen ze meerdere opdrachten die ze uitvoerden vanaf een antikraak atelier. De schuur -en zaagmachines maakten alleen nogal lawaai voor de buren. Het zaagsel was daarnaast wat onhandig voor de andere kunstenaars die ook gebruikmaakten van het pand. Het was daarom een logische stap om met z’n drieën snel naar een eigen pand te verhuizen.

Een eigen werkplaats

Sinds een jaar zijn de mannen dan ook verhuisd naar de Roggeweg, waar ze helemaal hun eigen plekje hebben kunnen creëren. “We vinden het leuk om zelf alles op te bouwen en werken veel met DIY-machines,” vertelt Jaco. Toch zijn ze op het moment flink bezig met het upgraden van hun werkplaats. Dat werd meteen zichtbaar toen de nieuwe zaagmachine tijdens het gesprek werd geleverd. “We willen groeien en professionaliseren, en vooral steeds efficiënter kunnen werken.”

Speelsheid en vrijheid

“Speelsheid en vrijheid zijn toch wel onze kernwaarden,” zegt Hendrik. “Als klanten met ons in zee gaan, willen we dat alles mogelijk kan zijn.” Ze gaan graag de uitdaging aan en maken unieke producten, waarmee ze zich willen onderscheiden. Bovendien voeren ze niet alleen uit, maar zijn ze ook betrokken bij het ontwerpproces. “We houden altijd sparringsessies met de klant,” vertelt Stan. “Daarbij leggen we de focus op wat de klant juist niét wil, zodat het ontwerp nog alle kanten op kan. Uiteindelijk leggen we een aantal schetsen voor en kiezen we samen met de klant het beste ontwerp.”

Brandbuilding

Stilzitten kunnen ze niet, de mannen van Boys With Wood. Ze hebben net een groot project afgerond in het Besiendershuis en zelfs in Duitsland. Naast het ontwerpen en creëren, zijn ze ook flink bezig met brandbuilding, zoals het verkopen van merchandise. Projecten worden vastgelegd en feestelijk afgesloten met de Boys With Wood Radio. “Onze mijlpalen vieren en een beleving creëren, dat vinden we ook belangrijk,” vullen de mannen aan.

Kibbelen over de toekomst

Ze hebben alle drie nog genoeg ideeën voor de toekomst. Een showroom, een creatieve broedplaats met andere kunstenaars, een webshop met unieke meubels? Hoe het er allemaal precies uit gaat zien, daar moeten ze nog even wat meer over gaan “kibbelen”, zoals ze zelf zeggen.

Meer informatie over Boys With Wood vind je op www.boyswithwood.com. Aarzel niet om de mannen een foto te sturen van je interieur. Ze geven met alle liefde vrijblijvende tips, en wie weet kunnen ze er wat mooiers van maken.

 

Fotografie: Frijke Coumans

Dit vind je misschien ook leuk...