6x te doen tijdens Pinksteren 2024 in Nijmegen

Weer een lekker éxtra lang weekend voor de boeg! Op zondag 19 mei en maandag 20 mei vieren we Pinksteren. Wij zetten de leukste tips voor je op een rij. 

1. Music Meeting Festival

Warm de heupen en de voetjes maar vast op! Want dit Pinksterweekend keert het Music Meeting Festival weer terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Bestel je tickets hier.

 

2. Pinkstermarkt

Bezoek de Pinkstermarkt op Tweede Pinksterdag! De markt duurt de hele dag en loopt als een slinger van kraampjes door het centrum van de stad. Van de Grote Markt tot het Mariënburgplein ontdek je alles van modieuze accessoires tot kleurrijke bloemen en lekker eten.

3. Novio Magica 2024: Fantasy, Book & Film Fest

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar is fantasyfestival Novio Magica op maandag 20 mei terug in de Stevenskerk. Op Tweede Pinksterdag draait het allemaal om makers die magie uit hun hoofd en handen toveren. Denk aan whimsical workshops, bookish bliss, crafting chronicles, mystical makers, magical manuscripts en nog veel meer!

4. Vintage shoppen

Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels gesloten (horeca is wel open), op Tweede Pinksterdag zullen de winkels als een zondag open zijn, namelijk van 12:00 tot 18:00 uur. Wat dacht je bijvoorbeeld van vintage shoppen? In Nijmegen heb je meer dan genoeg winkels waar je toffe tweedehands parels kunt scoren. Denk aan Habbekrats, Appel & Ei en Naní. Benieuwd naar meer vintage winkels? Lees dit artikel.

6. Nijmeegse bierfeesten

De Nijmeegse bierfeesten bestaan uit muziek, eten en vooral heel erg veel speciaalbieren. Brouwerijen uit binnen- en buitenland tappen hun lekkerste creaties op de evenementen. Van bockbier tot IPA en van blond tot stout. Gelukkig zijn de glazen niet al te groot, zodat je van alles wat kunt proeven. De Pinkstereditie start vanaf vrijdag 17 mei t/m maandag 20 mei in het Valkhofpark. Tickets bestel je hier.

7. Heerlijk terrassen

Het hele weekend door terrassen! Dat is goed mogelijk in Nijmegen, aangezien de stad de hoogste terrasdichtheid van Nederland heeft. Er valt dus nogal wat te kiezen als je buiten wil genieten van een borreltje, kop koffie of lunch. Op deze plekjes zit je sowieso goed.

Dit vind je misschien ook leuk...