5x leuke dingen om te doen voor jongeren in de Lindenholt

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Tobias van Keulen uit stadsdeel Lindenholt de tips!

Tobias van Keulen

Tobias is een geboren en getogen Nijmegenaar. Zijn Nijmeegs accent ontbreekt maar zijn liefde voor Nijmegen zeker niet! In de Lindenholt organiseert Tobias activiteiten voor kinderen en jongeren in de wijk, zoals het voetbaltoernooi (Cruyff Court Battle). Hij is aanwezig in het jongerencentrum en actief op Mondial college Meeuwse Acker. Daarnaast kijkt hij (samen met jongeren) naar de mogelijkheden voor huiswerkbegeleiding en een skatepark in Nijmegen.

Wat is het leukste aan de Lindenholt?

''Geen dag is hetzelfde! De groepen jongeren zijn heel verschillend: leeftijden, afkomst en cultuur, het loopt allemaal door elkaar heen. Van op straat elkaar tegenkomen tot aan online samenkomen, want iedereen heeft namelijk zijn eigen interesses. Zo is ben ik de ene dag aan het vissen en de andere dag organiseer ik samen met jongeren een spooktocht of speel ik een potje voetbal'', vertelt Tobias. Zelf is hij ook graag bezig met voetbal, BMX en basketbal. Of hij er goed in is? Dat merk je vanzelf als je een keertje meedoet!

Tips van Tobias

Tip 1. Trailpark bij de Sprok

Het is niet de grootste spot die je kunt bedenken, maar hier kun je lekker wat stoom afblazen. Dus pak je mountainbike of BMX en ga een paar keer op en neer.  Trailpark bij de Sprok is een leuke en makkelijke manier om een nieuwe hobby bij jou in de buurt uit te proberen. Vind je het leuk? Ga dan ook eens naar Waalhalla of Bikepark Mook.

Tip 2. Calesthenics park bij de Sprok

Heb je niks met fietsen maar wil je wel graag sporten? Ook dan zit je bij Sprok goed. Hier zit namelijk ook Calesthenics! Tobias vindt dit een van de mooiste vorm van fitness. Je gebruikt alle spieren en als je het goed doet dan blijf je lenig, voorkom je kleine blessures en word je op de meest natuurlijke manier breed.

Tip 3. Cruyff Court Zellersacker

Dit is dé plek waar alles en iedereen samenkomt. Hier heb je een voetbal, - en basketbalveld, waterspeelplaats en de JOP (jongerenontmoetingsplaats). Het is een plek die niet veel uitleg nodig heeft. Het bruist hier van de energie vanaf ‘s middags tot laat in de avond. Dus kom snel eens langs!

Tip 4. Basketbalveld Voorstenkamp

Dit basketbalveld is pas 1 of 2 jaar geleden aangelegd en is supermooi. Momenteel wordt het veld nog niet veel gebruikt, maar daar kun jij met je vriend(inn)en verandering in brengen! Tobias vindt dit het beste basketbalveldje van de Lindenholt. Houd je minder van basketbal? Er ligt ook een mooi voetbalveld naast.

Tip 5. Het kanaal onder de brug

Onlangs was Tobias bij het kanaal onder de brug vissen met een jongen uit de wijk. Naast dat het gezellig was, merkte hij ook meteen dat dit een plek is waar je tot rust kunt komen. Wil je even je hoofd leegmaken omdat je net ruzie had, of iets anders vervelends hebt meegemaakt? Dan is dit een goed plekje! Maar je kunt hier ook gewoon genieten van je burger die je net bij de maccie hebt gehaald!

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Meer weten over Tobias? Volg hem op Instagram via @tobias_bindkracht10 of neem contact met hem op.

Dit vind je misschien ook leuk