5x leuke dingen om te doen voor jongeren in Dukenburg

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Mohamed Ired uit stadsdeel Dukenburg de tips!

Mohamed Ired

Mohamed is een echte Nijmegenaar: hij is hier geboren, getogen én woont er nog steeds. Mohamed is blij met Bindkracht10 waar hij al bijna drie jaar werkt. Ze bieden hem mogelijkheden, zoals het volgen van de HBO opleiding Social Work op de HAN.

Mohamed organiseert allerlei activiteiten: voetbaltoernooi, FIFA toernooi, naschoolse activiteiten zoals koken, sporten, workshops, online gamen of elkaar ontmoeten in het jongerencentrum. Niks is voor hem te gek. Ook werkt hij samen met diverse partners zoals Bureau Halt, Sociale Wijkteam en verschillende scholen. Eigenlijk is Mohamed overal waar jongeren te vinden zijn… op scholen, straat én social media!

Wat is het leukste aan Dukenburg?

‘’Het leukste aan mijn stadsdeel is dat het zo multicultureel is. Jongeren met verschillende achtergronden komen naar mijn activiteiten, en kunnen het goed met elkaar vinden. Daar kunnen veel volwassen nog wat van leren ;)! Verder is hier in Dukenburg van alles te doen, maar daar kom ik zo op terug bij mijn tips’’, vertelt Mohamed. Dus benieuwd naar zijn tips? Lees dan snel verder.

Tips van Mohamed

Tip 1. Voetbalkooi Tolhuis

Wil je lekker een balletje trappen met wat vrienden, maar geen zin om de bal steeds te halen als die naast gaat? Kom dan voetballen in de mooiste voetbalkooi van Nijmegen! Zoals je op de foto ziet heeft deze een prachtig en handig hekwerk om het veld. Wie daag jij uit?

Tip 2. Jongerencentrum Lindenberg

Ben je nieuw in Dukenburg en wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Dan is de Lindenberg the place to be! Jongeren komen hier twee (soms drie) keer per week bij elkaar om gezellig te kletsen, gamen, poolen of tafeltennissen. Wat zo leuk is aan deze locatie is dat het wordt gerund door jongeren. Zo leer je meteen veel mensen kennen! Eens in de zoveel tijd sluiten we een mooie periode af met een leuke activiteit zoals bowlen of paintballen.

Tip 3. Skatebaan Tolhuis

Wil je graag skaten en nieuwe tricks leren? Dan moet je zeker naar de skatebaan in Tolhuis. Een prachtige skatebaan waar je kunt skeeleren, skaten met je skateboard of fietsen met je BMX-fiets. Ontmoet jongeren die dezelfde hobby hebben als jij. Ook zijn er vaak jongeren die al wat langer skaten en jou vast tips kunnen geven.

Tip 4. Berendonck

In de zomer kun je van alles doen bij de Berendonck: waterskiën, zonnen bij het zandstrandje of basketballen op het basketbalveld. Het is een redelijk groot gebied, dus je bent zeker niet uitgekeken na 1 dag.

Tip 5. De Staddijk

Wil je even tot rust komen? Ga dan naar Staddijk. De Staddijk heeft een prachtige wandelroute, met houten bruggen en verschillende watervogels. Om het water ligt een stukje bos en er zijn ook orchideeën te vinden.

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Meer weten over Mohamed? Volg hem op Instagram via @mohamed_bindkracht10 of neem contact met hem op.

 

Dit vind je misschien ook leuk