14x vintage kleding shoppen in Nijmegen

Er zijn genoeg redenen om vintage te shoppen: het is duurzamer dan nieuwe kleding kopen, je hebt iets unieks waar niet iedereen in loopt én vaak is tweedehands winkelen goedkoper. Wat je reden ook is om graag vintage te kopen, in Nijmegen heb je meer dan genoeg winkels waar je toffe tweedehands parels kunt scoren. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

1. Bonny's

Niet te missen in de Lange Hezelstraat: Bonny's. De winkel is klein, maar door de drie paspoppen in blitse outfits voor de deur loop je er niet snel aan voorbij. Binnen vind je kleding uit allerlei tijdperken, van jaren 60-retrojurken tot jaren 90-naveltruitjes. Heel fijn: ze letten bij het selecteren van hun kleding ook op wat er nu hip is.

2. Habbekrats

Niet alle Nijmegenaren kennen deze kringloopwinkel in de Betouwstraat. Achter een kleine poort zit een verrassend grote winkel verstopt met 70s meubels, bloemetjesserviezen en een uitgebreide kledingafdeling. Daar hangt een mix van vintagekleding en tweedehandsitems die soms nog geen jaar oud zijn.

3. Appel & Ei

Appel & Ei verkoopt tweedehands (merk)kleding die er zo goed als nieuw uitziet. Vaak hangen de kaartjes er zelfs nog aan! Heb je zelf een berg kleding die je niet meer draagt? Die kun je ook hier naartoe brengen, van alle verkochte items krijg je een deel van de opbrengst.

4. Naní

Op zoek naar tweedehands vrouwenkleding? Bij Naní zit je goed! Van dinsdag tot en met zaterdag kun je snuffelen tussen de mooiste kledingstukken.

5. Verhip-vintage

In de wijk Weezenhof vind je Verhip-vintage hier kun je exclusieve tweedehands dameskleding shoppen. Of je nu op zoek bent naar een feestelijke of zakelijke outfit: je slaagt hier sowieso. 

6. Fabrics & More

Prijskaartjes zul je niet tegenkomen bij vintagewinkel Fabrics & More. Je vondsten leg je op een weegschaal en betaal je per kilo. In de grote winkel aan de Derde Walstraat scoor je vintage Levi’s, kekke bloezen en andere opvallende vintageparels.

Lees hier het ondernemersverhaal van Fabrics & More.

7. Het Goed

Het Goed is de grootste kringloopwinkel van Nijmegen. In het megapand aan de Industrieweg vind je werkelijk alles, van oude grasmaaier tot gebaksvorkjes. Ook de kledingafdeling is heel uitgebreid. Bijzondere stukken hangen in een apart deel achterin de winkel (voorheen Nina's Dag).

8. 2ndMas

Tweedehands kleding gaat niet alleen maar om gekke prints en schoudervullingen. Bij 2ndMas scoor je unieke kledingstukken en accessoires van exclusieve merken. Deze boetiek richt zich op fashionista’s die van high-end mode houden.

 

9. Vintage Island

Deze vintagezaak heeft meerdere filialen in Nederland, en is sinds 2024 ook in Nijmegen te vinden. Deze zaak heeft een bijzondere inslag: hoewel ze van alles verkopen, specialiseren ze zich in Amerikaanse Westernkleding en hebben ze meer dan 300 paar cowboylaarzen te koop.

10. Secondhand Rose

Als speuren tussen meters rekken vol met tweedehandsspul niet aan jou is besteed, is Secondhand Rose echt een uitkomst. Hier hebben ze de zo goed als nieuwe merkkleding al voorgeselecteerd. Dat maakt het wel zo makkelijk om die ene spijkerbroek, top of tas te vinden.

11. Terre Des Hommes

Bij Terre Des Hommes kun je van alles scoren, maar zeker ook kleding! Geniet van de eerste Terre Des Hommes-winkel die een frisse, nieuwe uitstraling heeft, uniek ten opzichte van andere filialen. Zo komen oud en nieuw samen. Als je hier koopt, steun je ook nog eens het goede doel.

12. Reshare store

De Reshare Store aan de Lange Hezelstraat is onderdeel van het Leger des Heils, die hun kleding binnenkrijgen via onder andere textielcontainers door het hele land. Ze houden de prijzen bewust laag, zodat ook mensen met een klein budget hier kunnen shoppen.

13. Kilo Kilo Store Nijmegen

De Kilo Kilo Store in de Burchtstraat hangt vol met handpicked vintage items. Ze vullen hun voorraad wekelijks aan waardoor er altijd wel iets nieuws te vinden is. Ook verkopen zij hun items voor een goedkoop prijsje: 3 cent per gram. Na het afrekenen krijg je ook nog eens een toffe Kilo Kilo tote bag met mooi artwork erop.

14. ZaadeL Makerij

In de loods ZaadeL Makerij in Nijmegen-Oost is er van alles te beleven. Zo hebben zij onder andere een een gezellig en inspirerend winkeltje met tweedehands- en vintagekleding.

 

Dit vind je misschien ook leuk...