5x leuke dingen om te doen voor jongeren in het Willemskwartier

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Indra Knoop uit stadsdeel Nijmegen-Midden de tips!

Indra Knoop

Indra is sinds 2012 werkzaam in het Willemskwartier en werkt hier samen met Jamilla Lieskamp en Hicham Kerkri. Zelf is zij ooit begonnen als stagiaire en inmiddels werkt ze al 22 jaar voor Bindkracht10! Naast jongerenwerker is Indra brede school coördinator en werkt ze nauw samen met basisschool Het Kleurrijk en de kinderwerkers in het Willemkwartier. En dat is nog niet eens alles! Dus als je in het Willemskwartier komt, dan kom je haar vast en zeker een keer tegen.

Wat is het leukste aan het Willemskwartier?

‘’Het leukste aan het Willemskwartier zijn de verschillende mensen die er wonen. De diverse culturele achtergronden, van jong tot oud en mensen die hier al hun hele leven wonen of die pas net nieuw in deze wijk zijn. Het is een leuke mix! Ook zijn hier veel actieve mensen die allemaal iets willen betekenen voor de wijk. Ze staan klaar voor elkaar en voor ons. Ze zijn altijd bereid om ergens aan mee te helpen, superleuk!’’, vertelt Indra. De diversiteit aan medewerkers bij Bindkracht10 zorgt ervoor dat je altijd met je (hulp)vraag kunt komen. Zo draagt Bindkracht10 hun steentje bij aan de maatschappij.

Tips van Indra

Tip 1. Jongerencentrum de Boog

In het jongerencentrum de Boog kan iedereen zich vermaken. Daag iemand uit voor een potje tafeltennis of FIFA. Of bedenk je eigen activiteit en voer deze ook uit! Wil je juist even alleen zijn? Dan kun je ook computeren. Je vindt het jongerencentrum de Boog in voorzieningshart ’t Hert (Thijmstraat 40).

Wil je weten wanneer jij er terecht kunt?

  • Maandag 17.00-20.00 uur:  14 t/m 18 jaar
  • Dinsdag -
  • Woensdag 15.00-17.00 uur en 18.00-20.00 uur: 10 t/m 13 jaar
  • Donderdag 15.00-17.00 uur en 18.00-20.00 uur: 10 t/m 13 jaar
  • Vrijdag -

Meer info

Tip 2. Zaalvoetbal

Houd je van voetbal? Dan zit je in de sportzaal van ’t Hert op woensdag helemaal goed. Jongeren tussen de 10 en 15 jaar kunnen hier van 17.00 tot 18.30 uur gratis zaalvoetballen. Je maakt zelf terplekke teams en gezelligheid staat natuurlijk voorop!

Tip 3. Boksactiviteit in de sportzaal in ’t Hert

Even zin in een sportieve activiteit? Ga dan boksen! Tijdens het boksen werkt iedereen aan hun techniek, conditie, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Zin om te gaan? Mohammed El Moussaoui begeleidt jou tijdens het boksen. Voor meer informatie kun je contact met hem opnemen via 06-85420702.

Boksen kan op maandag:

  • 18.00-19.00 uur: 8 t/m 10 jaar
  • 19.00-20.00 uur: 11 t/m 13 jaar
  • 20.00-21.00 uur: 14 t/m 17 jaar

Tip 4. Cruyff Court Genestetlaan

In het Waterkwartier zit ook een Cruyff Court. Een kunstgras voetbalveldje dat is gerealiseerd door het Cruyff foundation. Hier kun je met je vrienden voetballen of je voetbaltrucs oefenen. 

Tip 5. Groot grasveld langs het spoor

Wil je op een groot veld voetballen, trefballen of een andere sport of activiteit doen waar je veel ruimte voor nodig hebt? Langs het spoor bij de Tollenstraat heb je een groot grasveld. Ook zijn er een aantal kleine parkjes zoals het Dichterspark en Spiegelhof. Hier worden af en toe ook activiteiten georganiseerd.

 

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Meer weten over Indra? Neem contact met haar op.

 

Dit vind je misschien ook leuk