5x Leuke dingen om te doen voor jongeren in Nieuw-West

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Mustafa Echargui uit stadsdeel Nieuw-West de tips!

Mustafa Echargui

De Nijmeegse Mustafa werkt als jongerenwerker in stadsdeel Nieuw-West in de wijken Neerbosch-Oost en Heseveld. In die wijken vind je hem vooral, maar hij is ook werkzaam op Flexcollege (VO) en de basisscholen in Neerbosch-Oost en Heseveld. Hier organiseert hij activiteiten gericht op de ontwikkeling van talenten en eigen kwaliteiten voor de groepen 7 & 8. Daarnaast vind je hem ook bij Place to Belong, waar hij jongeren (18+ ) begeleidt die affiniteit hebben met kunst en cultuur.

Wat is het leukste aan stadsdeel Nieuw-West?

‘’Het leukste vind ik om samen met jongeren en bewoners uit de wijk een activiteit te organiseren. Denk hierbij aan buurtspeeldag, koken of een sportactiviteit. Zelf sport ik ook graag en dan vooral voetballen! En natuurlijk samen optrekken met partners uit de wijk om voor een veilige en leefbare wijk te zorgen’’, vertelt Mustafa.

Elke dag komt Mustafa weer wat nieuws tegen in zijn werk, dat maakt het leuk en houdt het interessant. Bij Bindkracht10 mag hij ook altijd ideeën of plannen aandragen om te kijken of het innoverend kan zijn voor de wijk of organisatie. Zo is én blijft Mustafa altijd bezig!

De tips van Mustafa

Tip 1. Jongerencentrum de Piramide

Hier kan iedereen van 10 tot 18 jaar verschillende activiteiten doen, zoals gamen en poolen. Heb je zelf een leuk idee? Je mag hier ook altijd je eigen activiteit organiseren. Het is een plek waar je vrienden en nieuwe mensen kunt ontmoeten in je vrije tijd. Wil je graag naar het jongerencentrum? De Piramide vind je in de wijk Heseveld.

Meer info

Tip 2. Kom sporten

Samen met Het Sportbedrijf is er elke dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur een sportactiviteit om aan deel te nemen. Er worden verschillende sporten aangeboden zoals voetballen en boksen, en vaak wordt er gekeken wat je op dat moment het liefste wil doen. Zo ontdek jij welke sport je leuk vindt!

Tip 3. Jongerencentrum the Juke-Box

Jongerencentrum the Juke-Box in Neerbosch-Oost is er voor alle jongeren onder de 23 jaar. Je kunt hier verschillende activiteiten doen, maar ook samen activiteiten organiseren zoals film kijken of een FIFA toernooi. Dus wat wil je graag gaan doen?

Meer info

Tip 4. Bedenk je eigen activiteit

Je mag altijd eigen ideeën bedenken en met ons delen. Dus wil je een leuke activiteit organiseren zoals karten, paintballen of naar een wedstrijd van NEC? Maar weet je niet hoe? Kom dan langs! We kijken samen wat je nodig hebt om een activiteit te organiseren.

Tip 5. Huiswerkondersteuning

Heb je moeite om je huiswerk op tijd af te hebben? Geen zorgen, wij bieden ondersteuning bij specifieke vakken. Wij leren je hoe je het beste kunt plannen en leren voor een toets.

 

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Meer weten over Mustafa? Neem contact met hem op..